Kitiltják a tévéből a nőies férfiakat

külföld
2021 szeptember 02., 14:29
comments 5

A kínai állami médiahatóság friss utasítása szerint a kínai kormány letiltotta a tévéképernyőkről a "nőies" külsejű férfiakat, akik a határozat szerint még a rádiókban sem léphetnek fel.

A "nőies stílusú" férfiak mellett a jövőben azok se szerepelhetnek tévében, rádióban, akiknek "egyéb módon a megszokottól eltérő a külsejük".

A tévécsatornáknak "a politikai minőség, a morális karakter és a művészeti kritériumok" alapján kell a színészeiket kiválasztaniuk. "Semmiképp nem jelenhetnek meg a műsorokban olyan személyek, akiknek helytelenek a politikai nézeteik" - áll az állami médiahatóság utasításában.

Hszi Csin-ping
photo_camera Hszi Csin-ping Fotó: Feng Li / Getty Images News

Kína a nemrég hatalmát örökre bebetonozó Hszi Csin-ping elnöksége alatt vett maoista fordulatot, nemrég már betiltották a rajongást is. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.