Nem értékelte az iskolaigazgató, hogy a diákja kijavította Putyint

2021 szeptember 2., csütörtök 6:49
10

Az országos tanévnyitó alkalmából Vlagyimir Putyin a távol-keleti Vlagyivosztokba utazott, ott találkozott olyan gyerekekkel, akik különböző országos tanulmányi versenyeket nyertek meg az elmúlt évben. A tévék is közvetítették az eseményt, ahol a diákok kérdezhettek is az elnöktől. Az egyik Vorkutából érkezett fiú kérdésére Putyin történelmi fejtegetésbe kezdett Nagy Péterről és annak háborúiról.

„I. Péter okozta a hétéves háborút? Miért harcolt a svédekkel hét évig? Vagy ott van a Poltavai csata. El tudjátok képzelni, hol van Svédország és hol van Poltava” - mondta az elnök.

A pontos kontextus nem derül ki a Meduza cikkéből, de az igen, hogy összekeverte országa háborúit Putyin. És erre az eredeti kérdést feltevő fiú, Nikanor Tolsztik fel is hívta a figyelmét. Elmagyarázta, hogy Nagy Péter cár a nagy északi háborúban harcolt a svédek ellen, nem a hétéves háborúban és 21 évig tartott ez a konfliktus, nem hét évig, ahogy azt az elnök mondta.

Az eset után a Podyom nevű újság meg is találta Tolsztik iskoláját, és beszélt annak igazgatójával, Julia Riabtszevával.

„Valószínűleg az egészséges, fiatalkori ambíció megléte és a pozíciót betöltő emberek tiszteletének hiánya miatt mondhatta Nikamor ezeket. Az én koromban már nem beszélnék így az elnökkel” - kommentálta a saját diákját az igazgató. Olyanokról is beszélt, hogy a fiúból „hiányzott a szerénység” ahhoz, hogy ne javítsa ki az elnököt. Szerinte ez olyasvalami, amit „korral értenek meg” az emberek.

Tolsztik történelemtanára viszont csak jókat mondott a fiúról. Elena Groznik szerint „a gyerekek nem tudják elhallgatni a dolgokat, nem hazudnak.” Ettől még ő maga sem javította volna ki az elnököt a cikk szerint.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt