Nyolcadikos biológia-tankönyv: Nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás biológiai értelemben nem természetes

2021 szeptember 2., csütörtök 12:33
80

Az Oktatási Hivatal által kiadott nyolcadikos biológia-tankönyv – ahogy az ezen az általános iskolai évfolyamon szokás – tárgyalja a szexualitás témakörét. A Nemi Életünk Egészsége című fejezetben szóba kerülnek például a szexuális úton terjedő betegségek, a fogamzásgátlás, az abortusz és az AIDS.

Rögtön az elején leszögezi a tananyag, hogy „az érzelmi alapok nélküli, futó kapcsolatokból álló szexuális élet mindkét nemű fiatal számára az igénytelenségbe süllyedés veszélyét hordozza.” Majd el is gondolkodtatják a szerzők a diákokat, amikor már a bevezető után felteszik a kérdést:

Milyen következményeit látod annak, hogy napjainkban a szexualitás fokozatosan egyre függetlenebbé válik az utódnemzéstől?Viszonylag lényeges dolgokról esik szó a További Fontos Információk alfejezetben is. Itt olvashatnak a 13-14 éves gyerekek a maszturbációról is, ami bár mértéktelenné válhat, felesleges bűntudatot érezni miatta.

A szexuális önkielégítés (szaknyelven: maszturbáció) mindkét nemnél előfordul. Gyakran felnőttkorban is. Ilyenkor a közösülésre jellemző ingerek utánzásával nemi örömöt okoz önmagának az illető. Ez ugyan nem a természetes módja a nemi kielégülésnek – s fennáll a veszélye a mértéktelenné válásnak, rászokásnak –, mégis indokolatlan dolog ezért bűntudatot vagy betegségtudatot kelteni a fiatalokban - írják.

Az abortusz a tananyag szerint

„súlyos etikai kérdéseket is felvet..., ugyanis ilyenkor lényegében egy „emberkezdeményt” pusztítanak el.”

Itt derül ki, hogy a szerzők szerint a homoszexuális hajlam „részben öröklődés kérdése, részben környezeti hatások eredménye.”

„Nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás biológiai értelemben nem természetes, hiszen nem teljesül a szexuális tevékenység biológiai célja, az utódnemzés” - teszik világossá.A tankönyv szerzői Kovács István, Paál Tamásné és Victor András, és itt lehet átlapozni az egészet. Az Oktatási Hivatal tankönyvjegyzékében egyetlen másik 8. osztálynak szánt biológia-tankönyvet találni, azt Kropog Erzsébet szerezte. Az ADOM diákmozgalom épp júliusban kezdett aláírásgyűjtésbe többek között azért, hogy szabadon választhassanak tankönyvet a magyar iskolák tanárai.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt