Visszaszólt Karácsony az őt a fideszes Századvég felmérésével fizetett hirdetésben cinkelő DK-nak

2021 szeptember 6., hétfő 10:23
37

Instagramra kiposztolt videóban szólt vissza az ellene a fideszes kormányszervként működő Századvég adatait felhasználva kampányoló Demokratikus Koalíciónak Karácsony Gergely főpolgármester, ellenzéki előválasztási miniszterelnök-jelölt.

“Mielőtt nagyon bedurvulna az ellenzéki előválasztási kampány, szerintem érdemes néhány cölöpöt leverni. Az például szerintem nem oké, hogy a DK fizetett hirdetésben tolja a Századvég - értitek a SZÁZADVÉG - kutatását arról, hogy OV mennyire verhetetlen az ellenzéki jelöltek és főleg általam. Szerintem a Századvégre ne hivatkozzunk és ne terjesszünk valótlan információkat.”

- fogalmazott Karácsony.

A kérdéses, fizetett hirdetésben is terjesztett poszt az Europálya nevű, magát amúgy függetlennek mondó DK-s FB-oldalon jelent meg.

“Ellenzékiként a félelmünk beigazolódott: Karácsony Gergely nem tudja legyőzni Orbán Viktort. Nem lehet csak Budapestről választást nyerni, ezért olyan miniszterelnök-jelölt kell, aki vidéken is népszerű!"

- szól a bejegyzés szövege, a mellékelt képen pedig egy elégedetten somolygó Orbán és egy frusztrált Karácsony látható, a "Friss felmérés! Orbán Viktor 20 százalékkal vezet Karácsony Gergellyel szemben" felirat társaságában.

A Dobrev Klára mellett kampányoló Europálya egyébként visszatérően támadja Karácsonyt, és nem ritkán Fidesz-közeli alapról. Még az olyan, pusztán személyeskedő kampányaikra is ráültek, mint Karácsony állítólagos későn kelése,

de azonnal átvették a fideszes Vitézy Dávid Karácsony-kritikáját is a nagykörúti villamosok és a lámpaátállítás ügyében.

Ebben az ellenzéken belül feszültséget keltő posztban a korábbi gyakorlatuktól eltérően eltitkolták, hogy mi a forrás, vagyis nem nevezték meg a Fidesz kutatóintézetét és think tankjét.

A Fidesz adataira épített kampányt a szintén a Párbeszédet képviselő Tordai Bence is elítélte a Facebookon:

Update: Megkérdeztem a DK-t, hogy miért csinálják ezt. A válaszban, mely alapján friss cikket írtam, kategorikusan cáfolták, hogy az övék lenne a csak nekik kampányoló oldal, sőt arra is célozgattak, hogy a Fidesz állhat amögött.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt