link Forrás

Akcionista képviselő, kémikus, atomfizikus, vállalkozó vagy kozmetikus lehet Kósa Lajos kihívója Debrecenben, nézd élőben!

POLITIKA
2021 szeptember 07., 17:02

Kósa Lajos birodalmában folytatódik a Partizán ellenzéki előválasztási vitasorozata: habár Hajdú-Bihart hagyományosan a Fidesz fellegvárának szokták tekinteni, a 2018-as országgyűlési választásokon az egyes számú választókerületet 47,36 százalékkal megnyerő Kósa az egész megyében a legalacsonyabb arányú kormánypárti győzelmet aratta,

ami abszolút kétesélyes körzeté tette az OEVK-t a '22-es választáson. Kósának ráadásul öt kihívója is akadt:

  • dr. Fábián István (MSZP, Párbeszéd) - Kémikus professzor, a Debreceni Egyetem volt rektora
  • Illés-Rácz Mariann (Civil Fórum Debrecen Egyesület) - Kozmetikus, civil aktivista
  • dr. Pálinkás József (ÚVNP, MMM) - Volt MTA-elnök, az első Orbán-kormány oktatási minisztere, az ÚVNP alapítója és miniszterelnök-jelöltje
  • Szabó Bence (Momentum) - Grafikus vállalkozó, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője
  • Varga Zoltán (DK, Liberálisok) - A Fidesz ellen eresszel, alufóliasisakkal vagy csirkemellfilével akciózó DK-s országgyűlési képviselő

Miről lesz szó?

  • A Civaqua-tervről és a klímakatasztrófáról
  • A felsőoktatás átalakításáról
  • A civil társadalom jövőjéről
  • És még sok minden másról

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között. A maratoni vitaturné első hetében vidéki körzetek jelöltjei ismertethetik meg elképzeléseiket választóikkal, a második héten az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.