Több veszélyes buszt és trolit is találtak a BKV-nál

közlekedés
2021 szeptember 09., 09:48
comments 4

Négy BKV-telephelyen tartott ellenőrzést a Fővárosi Kormányhivatal a hét elején, a 46 vizsgált jármű 40 százaléka, összesen 18 busz és troli alkalmatlannak bizonyult a közlekedésre, írja az MTI. Többek között nem megfelelően működő fékberendezés, a futómű és a kormányberendezés hibája miatt a kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta 13 autóbusz és 5 trolibusz közúti közlekedésben való részvételét.

Buszkavalkád Budapesten. Távolabb az új magyar szóló busz (Ikarus v127 azaz Modulo  108d); jobbra kifarol egy öreg (14 éves) Volvo, a BKV a rendszerváltás utáni legnagyobb darabszámú buszvásárlásának egyik példánya. Az előtérben egy újabb, de nem új, használtan vásárolt Volvo.
photo_camera Fotó: botost/444.hu

Több járműnél észleltek környezetszennyező működést – olajszivárgást –, és előfordult, hogy egy járműnél több súlyos műszaki problémát is felfedeztek az ellenőrök. A vizsgálatot követően a hatóság elrendelte a járművek javítását és műszaki felülvizsgálatát. Az előírások szakszerű végrehajtását újra ellenőrzik majd a Fővárosi Kormányhivatal munkatársai.

Frissítés:

A BKV közleményben reagált a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztálya ellenőrzésének eredményére, miszerint náluk „minden üzemkezdet előtt megtörténik a járművek ellenőrzése és karbantartása”, és „forgalomba csak olyan jármű kerül, amely megfelel a hatósági szabályoknak és nem veszélyezteti a közlekedés biztonságos fenntartását”.

Azt írták, „a hiányosság miatt forgalomba nem engedett járművek többségének életkora 16 és 33 év között alakult”, de az, hogy néha „kiöregedett” buszokat is használnak, „sosem jelentheti azt, hogy balesetveszélyes, az utasokra vagy a közlekedés biztonságára veszélyes járművek kerülnek ki a forgalomba”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.