Több veszélyes buszt és trolit is találtak a BKV-nál

2021 szeptember 9., csütörtök 9:48
4

Négy BKV-telephelyen tartott ellenőrzést a Fővárosi Kormányhivatal a hét elején, a 46 vizsgált jármű 40 százaléka, összesen 18 busz és troli alkalmatlannak bizonyult a közlekedésre, írja az MTI. Többek között nem megfelelően működő fékberendezés, a futómű és a kormányberendezés hibája miatt a kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta 13 autóbusz és 5 trolibusz közúti közlekedésben való részvételét.

Fotó: botost/444.hu

Több járműnél észleltek környezetszennyező működést – olajszivárgást –, és előfordult, hogy egy járműnél több súlyos műszaki problémát is felfedeztek az ellenőrök. A vizsgálatot követően a hatóság elrendelte a járművek javítását és műszaki felülvizsgálatát. Az előírások szakszerű végrehajtását újra ellenőrzik majd a Fővárosi Kormányhivatal munkatársai.

Frissítés:

A BKV közleményben reagált a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztálya ellenőrzésének eredményére, miszerint náluk „minden üzemkezdet előtt megtörténik a járművek ellenőrzése és karbantartása”, és „forgalomba csak olyan jármű kerül, amely megfelel a hatósági szabályoknak és nem veszélyezteti a közlekedés biztonságos fenntartását”.

Azt írták, „a hiányosság miatt forgalomba nem engedett járművek többségének életkora 16 és 33 év között alakult”, de az, hogy néha „kiöregedett” buszokat is használnak, „sosem jelentheti azt, hogy balesetveszélyes, az utasokra vagy a közlekedés biztonságára veszélyes járművek kerülnek ki a forgalomba”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt