Fél évvel meghosszabbították az Ukrajna területi integritását fenyegetőkkel szembeni európai szankciókat

külföld
2021 szeptember 10., 12:41

Az Európai Unió Tanácsa további hat hónapra, jövő év március 15-ig meghosszabbította az Ukrajna területi egységét, önállóságát és függetlenségét aláásó vagy fenyegető cselekményekért felelősekkel szemben bevezetett szankciókat. Az intézkedések utazási korlátozásokból, vagyoni eszközök befagyasztásából, valamint pénzeszközök vagy más gazdasági erőforrások tilalmáról rendelkeznek a jegyzékbe vett emberek és szervezetek részére. A szankciók továbbra is 177 természetes és 48 jogi személyre vonatkoznak.

Orosz T-72-es harckocsi Szimferopolban, 2014. március 31-én. (AFP-fotó/Olga Malceva)
photo_camera Orosz T-72-es harckocsi Szimferopolban, 2014. március 31-én. (AFP-fotó/Olga Malceva)

Az Ukrajna területi integritását, szuverenitását és függetlenségét aláásó vagy fenyegető cselekmények miatt az Európai Unió először 2014. március 17-én vezetett be korlátozó intézkedéseket. Az unió ezeken túl további intézkedéseket is hozott, egyebek között gazdasági szankciókkal sújtotta az orosz gazdaság egyes ágazatait, és korlátozó intézkedéseket rendelt el a Krím félsziget és Szevasztopol jogellenes elcsatolása nyomán, kizárólag e két területre vonatkozóan.

Az előbbi szankciók jelen állás szerint 2022. január 31-ig, az utóbbiak pedig jövő június 23-ig vannak érvényben. A szankciókkal sújtott személyek és szervezetek listáját az Európai Unió Tanácsa rendszeresen felülvizsgálja és megújítja. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.