A fideszes EP-képviselők inkább nem szavaztak, amikor Kínáról és Oroszországról volt szó

európai unió
2021 szeptember 16., 15:25
comments 2

Nem vettek részt a fideszes európai parlamenti képviselők az Oroszországról és Kínáról szóló csütörtöki szavazásokon, pedig más témáknál jelen voltak, írja az Eurologus. A KDNP-s Hölvényi György is távol maradt.

Az EU-Kína stratégiában szerepel, hogy foglalkozni kell az ujgurokat érintő emberijog-sértésekkel és a kínai dezinformációkkal, valamint hogy Kínának engedélyeznie kell a koronavírus eredetével kapcsolatos független vizsgálatot, és ki kell zárni a biztonsági előírásoknak nem megfelelő vállalatokat az 5G és 6G hálózatok területéről.

photo_camera Illusztráció: Philipp von Ditfurth/dpa Picture-Alliance/AFP

Az Oroszországgal kapcsolatos dokumentum szankciókat helyez kilátásba, és szorgalmazza az emberi jogi aktivisták támogatását. Szerepel benne az is, hogy az Uniónak fel kell készülnie arra, hogy nem ismeri el az orosz parlamentet, ha a következő választásokon nem tartják magukat a demokratikus elvekhez és a nemzetközi joghoz.

Áprilisban Magyarország megvétózta a tagállamok kiállását Kínával szemben

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.