Hétvégén véget ér a forgalomkorlátozás nagy része a Blaha Lujza téren

Budapest
2021 szeptember 16., 13:50

Az eredetileg tervezettnél tíz nappal hamarabb, már most hétvégén véget ér az érdemi forgalomkorlátozás a Blaha Lujza téren - jelentette be Facebookon Balogh Samu várostervező, a főpolgármester kabinetfőnöke. Végeztek az aluljáró felülről történő szigetelésével.

„Így július közepe óta először a Rákóczi úton és a Nagykörúton is újra 2x2 sáv lesz járható a buszsávok, illetve a villamosvágányok mellett” - írja Balogh.

A fennmaradó, elsősorban a szegélyeket érintő kisebb munkálatok az úttest szélén történnek, ezért a kerékpársávok csak a csomópont teljes elkészültekor lesznek újra járhatók. A biciklizést kerékpáros nyomok felfestésével és alternatív útvonal kijelölésével segítik a Blaha környékén.

Munkások és munkagépek dolgoznak a Blaha Lujza tér felújításán, 2021 augusztusában.
photo_camera Munkások és munkagépek dolgoznak a Blaha Lujza tér felújításán, 2021 augusztusában. Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Nagyobb, a sávok számát érintő korlátozásokra már csak október végén, az őszi tanítási szünet időszakában kell számítani. Ekkor készül el majd a kereszteződés végleges kialakítása.

Hétfőtől visszaáll a villamosbarát lámpaprogram is a Nagykörúton, és a belső-erzsébetvárosi forgalomcsillapítást is visszaállítják. (Már csak az a kérdés, hogyan fog így írni a Karácsony-káoszról a lakájmédia.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.