Hétvégén véget ér a forgalomkorlátozás nagy része a Blaha Lujza téren

2021 szeptember 16., csütörtök 13:50

Az eredetileg tervezettnél tíz nappal hamarabb, már most hétvégén véget ér az érdemi forgalomkorlátozás a Blaha Lujza téren - jelentette be Facebookon Balogh Samu várostervező, a főpolgármester kabinetfőnöke. Végeztek az aluljáró felülről történő szigetelésével.

„Így július közepe óta először a Rákóczi úton és a Nagykörúton is újra 2x2 sáv lesz járható a buszsávok, illetve a villamosvágányok mellett” - írja Balogh.

A fennmaradó, elsősorban a szegélyeket érintő kisebb munkálatok az úttest szélén történnek, ezért a kerékpársávok csak a csomópont teljes elkészültekor lesznek újra járhatók. A biciklizést kerékpáros nyomok felfestésével és alternatív útvonal kijelölésével segítik a Blaha környékén.

Munkások és munkagépek dolgoznak a Blaha Lujza tér felújításán, 2021 augusztusában. Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Nagyobb, a sávok számát érintő korlátozásokra már csak október végén, az őszi tanítási szünet időszakában kell számítani. Ekkor készül el majd a kereszteződés végleges kialakítása.

Hétfőtől visszaáll a villamosbarát lámpaprogram is a Nagykörúton, és a belső-erzsébetvárosi forgalomcsillapítást is visszaállítják. (Már csak az a kérdés, hogyan fog így írni a Karácsony-káoszról a lakájmédia.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt