Holokauszttagadó, cigányozó ex-jobbikossal kampányol a debreceni Fidesz

POLITIKA
2021 szeptember 16., 14:06

Ágoston Tibor egykori jobbikos önkormányati képviselővel kampányol a debreceni Fidesz, írja a Debreciner. A párt helyi szervezetének Facebook-oldalára felkerült videóban Ágoston arról beszélt, hogy olyan kormánya van az országnak, ami „végre a nemzet szolgálatában áll”, és bár ő is jobbat szeretett volna, rosszabbat „bűn volna hatalomba segíteni”.

Ágostont 2016-ban másodfokon is elítélték holokauszttagadásért, mert egy 2014-es beszédében hollókamuként, hollókasztként és holokasztként beszélt a holokausztról. A Jobbikból 2017-ben lépett ki, miután a párt vizsgálatot indított ellene, mert nem volt hajlandó megszavazni egy cigány származású diáknak az ösztöndíjat az Arany János Tehetséggondozó Programból. Azt mondta, neki indítsanak inkább egy Rostás Winnetou programot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt