Holokauszttagadó, cigányozó ex-jobbikossal kampányol a debreceni Fidesz

POLITIKA
2021 szeptember 16., 14:06

Ágoston Tibor egykori jobbikos önkormányati képviselővel kampányol a debreceni Fidesz, írja a Debreciner. A párt helyi szervezetének Facebook-oldalára felkerült videóban Ágoston arról beszélt, hogy olyan kormánya van az országnak, ami „végre a nemzet szolgálatában áll”, és bár ő is jobbat szeretett volna, rosszabbat „bűn volna hatalomba segíteni”.

Ágostont 2016-ban másodfokon is elítélték holokauszttagadásért, mert egy 2014-es beszédében hollókamuként, hollókasztként és holokasztként beszélt a holokausztról. A Jobbikból 2017-ben lépett ki, miután a párt vizsgálatot indított ellene, mert nem volt hajlandó megszavazni egy cigány származású diáknak az ösztöndíjat az Arany János Tehetséggondozó Programból. Azt mondta, neki indítsanak inkább egy Rostás Winnetou programot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.