Több tucatnyian elkapták a koronavírust Putyin környezetében

oroszország
2021 szeptember 16., 11:30
comments 1

"Mint tudják, sajnos az utolsó pillanatban kénytelen voltam lemondani a dusanbei látogatásomat. Nagyon sajnálom, de ez azzal áll összefüggésben, hogy a legközelebbi környezetemben koronavírusos megbetegedéseket mutattak ki. Nem egy és nem két, hanem több tucat emberről van szó" - ezt maga az orosz elnök jelentette be, amikor videókapcsolaton keresztül felszólalt a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) dusanbei csúcstalálkozóján.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint Putyin legkevesebb egy hétig karanténban marad. Közölte, hogy a megbetegedettek többsége az államfő biztonsági szolgálatában szolgál, de súlyos esetről nem tudni. Azt hangoztatta, hogy a fertőzéses esetek nem kérdőjelezik meg a Szputnyik V hatékonyságát. Putyint is ezzel oltották be áprilisban.

Az már kedden kiderült, hogy az orosz elnök karanténba vonul, most kiderült az is, hogy elektronikusan regisztráltatta magát a küszöbönálló választásokra, és "mindenképpen" voksolni fog. Arról, hogy ezt személyesen, avagy online fogja-e megtenni, Peszkov későbbre ígért tájékoztatást.

Oroszországban pénteken háromnapos szavazás kezdődik, amely meghatározza majd a szövetségi parlament alsóházának új összetételét, emellett megválasztják 12 régió vezetőjét és 39 törvényhozásának képviselőit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.