Idősklubban kampányolt Tóth Csaba, elmarasztalta az Országos Előválasztási Bizottság

szeptember 22., szerda 19:27
3

Jakab Péter beadványa alapján nem, egy másik ügyben viszont elmarasztalta Tóth Csabát az Országos Előválasztási Bizottság. A hírt Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő, az etikai eljárás kezdeményezője közölte a Facebookon.

Kassai azt írja, hogy Tóth az előválasztási kampány alatt a zuglói Eleven Élet Idősek Klubjában „X TÓTH CSABA” feliratú, piros színű vászontáskákat osztogatott ingyen a nappali ellátásra, étkezésre és segítségnyújtásra szoruló idősek részére, arra buzdítva őket magatartásával, hogy az előválasztáson szavazatukkal őt támogassák.

„Tóth Csaba kampány célból nem tartózkodhatott volna a Zuglói Önkormányzat által alapított és fenntartott idősek klubjában és nagyon remélem, hogy a további 6 időseknek és fogyatékosoknak fenntartott klubban nem járt”

- írja a politikus.

Kassai beadványa alapján „az Országos Előválasztási Bizottság Tóth Csabát elmarasztalta és határozatban tiltotta el a további jogsértéstől”.

Nem ez volt az egyetlen etikai eljárás Tóth ellen, Jakab Péter is írt egy ilyen beadványt az OEVB-nek, ezt viszont elutasították. Az MSZP a döntésről azt mondta, hogy ezzel „egyértelműen tisztázódott Tóth Csaba feddhetetlensége”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt