Idősklubban kampányolt Tóth Csaba, elmarasztalta az Országos Előválasztási Bizottság

POLITIKA
2021 szeptember 22., 19:27

Jakab Péter beadványa alapján nem, egy másik ügyben viszont elmarasztalta Tóth Csabát az Országos Előválasztási Bizottság. A hírt Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő, az etikai eljárás kezdeményezője közölte a Facebookon.

link Forrás

Kassai azt írja, hogy Tóth az előválasztási kampány alatt a zuglói Eleven Élet Idősek Klubjában „X TÓTH CSABA” feliratú, piros színű vászontáskákat osztogatott ingyen a nappali ellátásra, étkezésre és segítségnyújtásra szoruló idősek részére, arra buzdítva őket magatartásával, hogy az előválasztáson szavazatukkal őt támogassák.

„Tóth Csaba kampány célból nem tartózkodhatott volna a Zuglói Önkormányzat által alapított és fenntartott idősek klubjában és nagyon remélem, hogy a további 6 időseknek és fogyatékosoknak fenntartott klubban nem járt”

- írja a politikus.

Kassai beadványa alapján „az Országos Előválasztási Bizottság Tóth Csabát elmarasztalta és határozatban tiltotta el a további jogsértéstől”.

Nem ez volt az egyetlen etikai eljárás Tóth ellen, Jakab Péter is írt egy ilyen beadványt az OEVB-nek, ezt viszont elutasították. Az MSZP a döntésről azt mondta, hogy ezzel „egyértelműen tisztázódott Tóth Csaba feddhetetlensége”.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.