„Mint tudja, én meleg vagyok. Engem is pedofilnak tart?”

2021 szeptember 22., szerda 6:46
16

A homofób törvény egyik példányával a kezében várta Richard Quest a műsorba becsatlakozó Szijjártó Pétert, és rögtön idézni is kezdett annak szövegéből. Lényegében összefoglalja, hogy a pedofil bűnelkövetőkről szóló törvényben a homoszexualitás ábrázolása is tiltva van. Az első kérdése:

„Miniszter úr, ön ugyanolyan jól tudja, mint én, hogy én meleg vagyok, így rám is vonatkozik ez a törvény. Ön engem pedofilnak tart?”

A beszélgetést Szijjártó sajtósai voltak szívesek lefordítani és feliratozni, így rögtön meg is tudjuk mutatni.

Szijjártó a kérdésre azzal érvel, hogy ugyanannak a törvénynek két külön paragrafusa szól a pedofil bűnelkövetők szigorúbb büntetéséről és a szülők kizárólagos jogáról a gyerekek szexuális nevelésére.

„Akkor sajnálatos, hogy ugyanabban a törvényben találhatóak” - jegyzi meg Quest ekkor.

A beszélgetésben szóba kerül még az egyesült ellenzék és az, hogy tart-e a kormány attól, hogy jövőre egyetlen igazi ellenféllel kell majd kiállnia. Szijjártó ennek kapcsán arról beszél, hogy a magyar embereknek pusztán az elmúlt évek gazdasági sikereit kell majd figyelembe venniük, amikor döntenek. Ekkor Quest megkérdezi, hogy nem épp ugyanezt kellene tennie a magyar kormánynak, amikor az EU-val vívja a szócsatáit, magyarul a gazdasági előnyök miatt elfogadni a kritikákat.

„Nem lesz kompromisszum” - jegyzi meg erre Szijjártó, majd búcsúzóul Quest megígéri neki, hogy meglátogatja Budapesten a férjével együtt.

2018-ban írtunk arról, hogy a külföldi riporterek tehetetlenek a magyar külügyminiszterrel szemben. Épp Richard Quest példája mutatta akkor, hogy ha nem ismerik részleteiben az egyes magyar fejleményeket, akkor könnyen zsákutcába tudja vinni őket Szijjártó. Most nem ez volt a helyzet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt