Az ügyészség azzal vádolja, hogy EU-s pályázatokból kért vissza pénzt polgármesterektől, de Boldog István ezzel mit sem törődve EU-s pályázatokról ad tájékoztatást polgármestereknek

szeptember 23., csütörtök 13:53
4

Pazar posztot rakott ki Facebookra Boldog István fideszes országgyűlési képviselő.

Fotó: Boldog István/Facebook

Arról a Boldog Istvánról van szó, akit az ügyészség a kabinetfőnökével, Fehér Petrával és másik hét emberrel együtt tavaly decemberben vádolt meg hivatali vesztegetés elfogadása és az uniós pályázatok befolyásolása miatt.

A vád szerint a vidéki településeket uniós támogatásokhoz juttató Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatainál helyzetbe hozott vállalkozóktól kérnek pénzt a biztos győzelemért. Egy másik vádpont szerint a választókerület több polgármesterénél is megjelentek azzal, hogy visszaosztást kérjenek a már elnyert pályázati pénzekből. Még Törökszentmiklós ellenzéki polgármesterét is megkörnyékezték azzal, hogy Boldog István országgyűlési képviselői kampányához kérnék el a megítélt pályázati összeg 20 százalékát.

Az Országgyűlés áprilisban felfüggesztette Boldog mentelmi jogát. Júniusban a Fővárosi Törvényszék előkészítő ülésén Boldog István és Fehér Petra is ártatlannak vallották magukat, a másik hét vádlott közül négyen részben vagy egészen bevallották, hogy vissza kellett osztani a pénzeket, amiben részt is vettek.

Múlt héten volt a per előkészítő ülése. Ezen mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja, első fokon 2 év felfüggesztettet kapott. Bár nagy szerepe nem volt a közbeszerzések manipulálásban, G. Vanda több hónapig volt előzetesben, miközben Boldog István elsőrendű vádlottként végig szabadlábon védekezhetett.

Mivel Boldog ártatlannak vallja magát, ezért a rendes tárgyalás is megkezdődik majd, de legkorábban csak januárban. Vagyis esély sincs rá, hogy a választások előtt ítélet szülessen a fideszes képviselő korrupciós ügyében.

Na, és akkor így érkeztünk el Boldog István posztjához. Ebben a fideszes képviselő arra hívja fel a figyelmet, hogy hamarosan indul a TOP Plusz átfogó fejlesztési csomag, „amely óriási lehetőség lesz térségünk összes települése számára. Nagyon fontosnak tartom, hogy a térségünk polgármesterei a lehető legalaposabb tájékoztatást kapjanak a programról, mert így a települések számára a legjobb pályázati konstrukciókat nyújthatják be a programban. Mindent megteszünk azért, hogy térségünk tovább fejlődjön!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt