Újra bárki tangózhat Pécsen, bár eddig sem volt tilos

tánc
2021 szeptember 23., 13:49

„Pécs szerb megszállása után, 1922-ben a pécsi városvezetés betiltotta a tangót, mert túlfűtöttnek, túlzottan erotikusnak vélték a táncot az akkori döntéshozók. Erre persze a nép nagyjából fittyet hányt, viszont a rendeletet hivatalosan sosem törölték el. A mostani városvezetés a mai napon, ünnepélyes keretek között szimbolikusan elmozdította a tiltóhatározatot”írta meg a PécsMa.

Tangó a tiltás ellenére megjelent egy riói lokálban.
photo_camera Tangó a tiltás ellenére megjelent egy riói lokálban.

Mondjuk a lépésre valójában nem volt szükség, Vámos Eszternek az Újkorban megjelent cikkét (Dübörgő húszas évek Trianon után? Jazz és modern táncok az 1920-as évek Magyarországán) alaposan félreértették, ugyanis ha a tangót és a többi táncot be is tiltották a városban 1922 tavaszán, 1922 őszén akkor is visszavonták a tiltást – írja a cikk szerzője a Tumblren.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.