Újra bárki tangózhat Pécsen, bár eddig sem volt tilos

tánc
2021 szeptember 23., 13:49

„Pécs szerb megszállása után, 1922-ben a pécsi városvezetés betiltotta a tangót, mert túlfűtöttnek, túlzottan erotikusnak vélték a táncot az akkori döntéshozók. Erre persze a nép nagyjából fittyet hányt, viszont a rendeletet hivatalosan sosem törölték el. A mostani városvezetés a mai napon, ünnepélyes keretek között szimbolikusan elmozdította a tiltóhatározatot”írta meg a PécsMa.

photo_camera Tangó a tiltás ellenére megjelent egy riói lokálban.

Mondjuk a lépésre valójában nem volt szükség, Vámos Eszternek az Újkorban megjelent cikkét (Dübörgő húszas évek Trianon után? Jazz és modern táncok az 1920-as évek Magyarországán) alaposan félreértették, ugyanis ha a tangót és a többi táncot be is tiltották a városban 1922 tavaszán, 1922 őszén akkor is visszavonták a tiltást – írja a cikk szerzője a Tumblren.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt