Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

TECH
2021 szeptember 24., 07:45
comments 2

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni

  • a szorongást,
  • a depressziót
  • és a kognitív hanyatlást.

Az iPhone figyelné a felhasználó fizikai aktivitását és alvási szokásait, de külön kiemelte, hogy „a magánélet védelme érdekében” az általuk vizsgált adatok kizárólag a készüléken lennének jelen, nem pedig egy központi szerveren.

photo_camera Fotó: WALID BERRAZEG/Hans Lucas via AFP

A diagnosztizáláshoz felhasználnák a telefont használó ember arckifejezéseit, beszédmódját, sétájának tempóját és gyakoriságát, alvási szokásait, de akár gépelési sebességüket, a gépelési hibák gyakoriságát, és azt is vizsgálnák, mit írnak le.

A Wall Street Journal által idézett tanulmány szerint az Apple ezzel kapcsolatos munkája még nagyon korai stádiumban van, de „az Apple vezetői optimisták”. (9to5mac)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.