link Forrás

MSZP-ből frissen igazolt DK-s indul az LMP egykori társelnöke ellen a másik pécsi körzetben

POLITIKA
2021 szeptember 24., 17:00

A Baranya megye 1. számú választókerület jelöltjei között rendezett vitánk után a szomszédos, Pécs keleti és nyugati városrészeit, Orfűt és Komlót is magába foglaló 2. OEVK-ban folytatódik a Partizán turnéja.

2018-ban Dr. Hoppál Péter a Fidesz-KDNP egyik legrosszabb egyéni eredményével tudott mandátumot szerezni itt, a voksok alig 40 százalékával győzött a széttöredezett ellenzékkel szemben, tehát az előválasztás győztese igen jó esélyekkel várhatja a 2022-es voksolást.

Kik fognak vitázni?

  • Dr. Keresztes László Lóránt - Humán szervező, közgazdász, az LMP országgyűlési frakciójának vezetője. 2019-ig a párt társelnöke, ám az európai parlamenti választási kudarc után lemondott. Pártján kívül támogatja az MSZP, a Párbeszéd valamint az Új Kezdet.
  • Dr. Szakács László - Jogász, a DK képviselőjelöltje, 2006 és 2021 között (megszakításokkal) az MSZP országgyűlési képviselője, az előválasztás előtt igazolt át a Demokratikus Koalícióhoz. Indulását a Jobbik is támogatja.

Miről fognak vitázni?

  • A tervezett pécsi futballstadionról.
  • Az uránbánya esetleges újranyitásáról és a bodai atomtemetőről.
  • A leszakadt baranyai térségek felzárkóztatásáról.
  • A nyugdíjrendszer átalakításáról.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné harmadik és egyben utolsó hétében a vidéki indulók vannak főszerepben.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.