Iratokkal cáfolná az offshore-vádakat a DK jelöltje

POLITIKA
2021 szeptember 27., 16:49
comments 8

„Soha nem volt offshore-tulajdonom, az ezt igazoló közjegyzői dokumentumokat ma délután elküldtem a közös ellenzéki Országos Előválasztási Bizottságnak. Azt kérem a Bizottságtól, hogy még a ma esti ülésén döntsön az ügyemben, mert minden nap ami ezzel a hazugsággal telik árt a teljes ellenzéki összefogásnak. Tisztességes versenyben szeretnék győzni a választókörzetemben az előválasztáson. Elég a lejáratókampányból!” - írja Facebook-posztjában Ráczné Földi Judit, a DK székesfehérvári képviselőjelöltje. A dokumentumokat nem hozta nyilvánosságra.

A Válasz Online múlt héten írt arról, hogy a politikus aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek.

photo_camera Ráczné Földi Judit Fotó: elovalasztas2021.hu

A lap szerint a cég épp aznap szállt ki a Ráczné által vezetett Alba Autómosó Kft.-ből, amikor a jelöltek aláírták az előválasztáshoz szükséges feddhetetlenségi nyilatkozatot. Ebben mindenki vállalta, hogy nincs a tulajdonában offshore cég. A cikk megjelenése után a jelölt azt mondta, semmi köze a céghez, semmilyen pozíciója nincs benne.

Az ügyben egymásnak feszült Karácsony Gergely és a DK, utóbbi miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára kitart Ráczné mellett. „Beszéltem Földi Jucival, azt mondta, hogy ez nem igaz, csak próbálják besározni, ezért jogi lépéseket tesz.”

A Fejér megyei 1-es körzetben ketten indulnak még, egy momentumos és egy MSZP-s jelölt. Rácznét támogatja a Jobbik és a Liberálisok is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt