Iratokkal cáfolná az offshore-vádakat a DK jelöltje

POLITIKA
2021 szeptember 27., 16:49

„Soha nem volt offshore-tulajdonom, az ezt igazoló közjegyzői dokumentumokat ma délután elküldtem a közös ellenzéki Országos Előválasztási Bizottságnak. Azt kérem a Bizottságtól, hogy még a ma esti ülésén döntsön az ügyemben, mert minden nap ami ezzel a hazugsággal telik árt a teljes ellenzéki összefogásnak. Tisztességes versenyben szeretnék győzni a választókörzetemben az előválasztáson. Elég a lejáratókampányból!” - írja Facebook-posztjában Ráczné Földi Judit, a DK székesfehérvári képviselőjelöltje. A dokumentumokat nem hozta nyilvánosságra.

A Válasz Online múlt héten írt arról, hogy a politikus aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek.

photo_camera Ráczné Földi Judit Fotó: elovalasztas2021.hu

A lap szerint a cég épp aznap szállt ki a Ráczné által vezetett Alba Autómosó Kft.-ből, amikor a jelöltek aláírták az előválasztáshoz szükséges feddhetetlenségi nyilatkozatot. Ebben mindenki vállalta, hogy nincs a tulajdonában offshore cég. A cikk megjelenése után a jelölt azt mondta, semmi köze a céghez, semmilyen pozíciója nincs benne.

Az ügyben egymásnak feszült Karácsony Gergely és a DK, utóbbi miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára kitart Ráczné mellett. „Beszéltem Földi Jucival, azt mondta, hogy ez nem igaz, csak próbálják besározni, ezért jogi lépéseket tesz.”

A Fejér megyei 1-es körzetben ketten indulnak még, egy momentumos és egy MSZP-s jelölt. Rácznét támogatja a Jobbik és a Liberálisok is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.