Az UEFA lezárta a fegyelmi eljárást, nem büntetik meg a Realt, a Barcelonát és a Juventust a Szuperliga miatt

sport
2021 szeptember 28., 08:49
comments 1

Az UEFA felfüggesztette a fegyelmi eljárást az utolsó három olyan klub ellen, amelyek benne voltak a Szuperliga szervezésében, és nem hagyták ott az egyébként már bedőlt projektet maguktól.

Idén tavasszal nagy botrány lett abból, hogy az európai futball 12 topcsapata bejelentette, hogy hagyják a Bajnokok Ligáját másra, és saját sorozatot indítanak, Szuperliga néven, ahonnan az alapítók nem eshetnek ki.

Az UEFA rögtön kemény szankciókat helyezett kilátásba, de politikusok és szurkolói csoportok is felháborodtak. Ezért a legtöbb klub gyorsan kihátrált a terv mögül, úgyhogy az dugába dőlt. Három csapat nem fújt azonban visszavonulót: a Real Madrid, a Barcelona és a Juventus. Ellenük ezért fegyelmi eljárást indított az európai labdarúgó szövetség.

Csakhogy egy spanyol bíróság a múlt héten kimondta, hogy az UEFA eljárása törvénytelen. Valószínűleg ennek hatására a szövetség most úgy döntött, hogy semmisnek tekintik a történteket, és úgy tekintenek rá, mintha az eljárást soha nem is kezdték volna el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.