Európában augusztusban több elektromos autót adtak el, mint dízelt

autó
2021 szeptember 28., 08:26
comments 1

A JATO Europe adatai szerint 2021 augusztusa volt az első olyan hónap Európában, amikor több plugin hibrid vagy tisztán elektromos hajtású új autót adtak el, mint dízelt, írja a hvg.hu.

photo_camera Fotó: NICOLAS MAETERLINCK/Belga via AFP

Augusztusban 151 737 konnektoros autót helyeztek forgalomba Európában, dízelmotoros autóból ugyanebben a hónapban pedig 141 635 darabot. A piacot viszont továbbra is a benzines autók uralják 56 százalékos részesedéssel.

2021 első 8 hónapjában már több mint 1,32 millió plugin hibrid, illetve villanyautót adtak el Európában. Ez jelentős növekedés az előző évben regisztrált 158 ezerhez képest.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.