Vélemény a köztévében: Merkel többet ártott Németországnak, mint Hitler

normalitás
2021 szeptember 28., 13:05
comments 14

Földi László „biztonságpolitikai szakértő” azzal állt elő a Kommentár Klub című köztévés műsorban, hogy Angela Merkel többet ártott Németországnak, mint Adolf Hitler.

A gondolatmenet abból indult ki, hogy Németország Európa motorja, Merkelnek csak ezt kellett volna megtartania, de Földi szerint nem volt képes rá, leépítette.

link Forrás

Földi szerint nyilvánvalóan vannak elméletek arról, hogy

  • „kívülről irányítottan építi-e le, mert vannak erőterek, amiknek szemet szúrt, hogy Németország túlságosan elszalad, és nem lehet majd kordában tartani”,
  • vagy
  • „egészen más szimbolikák miatt tartja valaki kézben a merkeli személyt, mint olyat.”

„De igazából akkor üt legnagyobbat Németországon, picit azt is szokták mondani, hogy Hitlernél is nagyobbat, amikor '15-ben megnyitja a határait” - értékelte Földi a leköszönő kancellár munkásságát az állami televízióban.

Földi László az utóbbi időben a Védett Társadalom Alapítvány nevű szervezet elnöke, amit a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványokkal szemben hoztak létre. A rendszerváltás előtt a kommunista hírszerzés munkatársa volt, a NER-időszakban pedig a kormánymédia népszerű beszélő feje, olyan szereplésekkel, mint

  • amikor arról beszélt, hogy a menekülteket segítő civilek háborús bűnösök és hazaárulók, akiket szabadon likvidálni lehet,
  • vagy arról, hogy tudatos támadás folyik a normalitás ellen, ezért le kell kapcsolni az internetet,
  • hogy jogos lett volna elsüllyeszteni a Szijjártót a jachton fotózó újságírók csónakját,
  • legutóbb pedig már a belső ellenséggel szemben is fellépett, amikor azt feszegette, hogy a kormányoldalon is sok az áruló.

A műsor az M5-ön ment el, ami a közmédia „ismeretterjesztő és kulturális csatornája”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.