Vélemény a köztévében: Merkel többet ártott Németországnak, mint Hitler

2021 szeptember 28., kedd 13:05
14

Földi László „biztonságpolitikai szakértő” azzal állt elő a Kommentár Klub című köztévés műsorban, hogy Angela Merkel többet ártott Németországnak, mint Adolf Hitler.

A gondolatmenet abból indult ki, hogy Németország Európa motorja, Merkelnek csak ezt kellett volna megtartania, de Földi szerint nem volt képes rá, leépítette.

Földi szerint nyilvánvalóan vannak elméletek arról, hogy

  • „kívülről irányítottan építi-e le, mert vannak erőterek, amiknek szemet szúrt, hogy Németország túlságosan elszalad, és nem lehet majd kordában tartani”,
  • vagy
  • „egészen más szimbolikák miatt tartja valaki kézben a merkeli személyt, mint olyat.”

„De igazából akkor üt legnagyobbat Németországon, picit azt is szokták mondani, hogy Hitlernél is nagyobbat, amikor '15-ben megnyitja a határait” - értékelte Földi a leköszönő kancellár munkásságát az állami televízióban.

Földi László az utóbbi időben a Védett Társadalom Alapítvány nevű szervezet elnöke, amit a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványokkal szemben hoztak létre. A rendszerváltás előtt a kommunista hírszerzés munkatársa volt, a NER-időszakban pedig a kormánymédia népszerű beszélő feje, olyan szereplésekkel, mint

  • amikor arról beszélt, hogy a menekülteket segítő civilek háborús bűnösök és hazaárulók, akiket szabadon likvidálni lehet,
  • vagy arról, hogy tudatos támadás folyik a normalitás ellen, ezért le kell kapcsolni az internetet,
  • hogy jogos lett volna elsüllyeszteni a Szijjártót a jachton fotózó újságírók csónakját,
  • legutóbb pedig már a belső ellenséggel szemben is fellépett, amikor azt feszegette, hogy a kormányoldalon is sok az áruló.

A műsor az M5-ön ment el, ami a közmédia „ismeretterjesztő és kulturális csatornája”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt