Marbellán látták Orbán Ráheléket

utazás
2021 szeptember 29., 20:16
comments 9

A múlt héten kezdett terjedni a hír, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István a spanyolországi Marbellára tették át székhelyüket, ahová három gyereküket is magukkal vitték, a legidősebbet pedig beíratták egy ottani nemzetközi magániskolába. A miniszterelnök lánya a LinkedInen a tengerparti várost adta meg lakóhelyeként. Olvasónk össze is futott velük a Puente Romano stand egyik part menti éttermében.

photo_camera Orbán Ráhel és Tiborcz istván esznek Fotó: Olvasónk/444

Tiborcz István a Portfóliónak nemrég azt mondta: „Igen, vannak külföldi terveink. Több országban – például Horvátország, Románia, vagy akár Spanyolország, Olaszország – is folyamatosan nézelődünk, és időről időre látunk jó lehetőségeket. Konkrétumok akár már az őszre várhatóak, igaz, a járvány azért lassított a folyamatokon.” Cége pedig kiadott egy közleményt arról, hogy Spanyolországban terjeszkedik a BDPST Group. Ez egy spanyol szálloda megvásárlásáról szól, de jelezték, hogy a jelenlegi tranzakció mellett, további szálloda vásárlások vannak folyamatban Spanyolországban. A terjeszkedés nem áll meg, így tehát további spanyol akvizíciós lehetőségek feltérképezése a cél.

Korábban Brückner Gergely a NER-lovagokról szóló cikksorozatában arról írt, hogy a hazai szupergazdagok között külön kasztot alkot a népes marbellai magyar kolónia. „Ennek a körnek az az érdekessége, hogy vannak köztük ugyan a mai viszonyok között meggazdagodó fiatalok (NER-esek) is szép számmal, de nagyon sokan korábbi időszakok vegyes megítélésű, olykor féllegális ügyekbe keveredett üzletemberei.”

Az üdülőhelyről a Guardiannek egy magas rangú nyomozó úgy fogalmazott, hogy Marbella olyan a bűnözőknek, mint az ENSZ: a világ minden fontos szervezete képviselteti itt magát, hiszen a globalizált korban ők is tárgyalásokra kényszerülnek. Beszámoltak arról is, hogy a bűnözők közül sokan úgy fehérítik ki a piszkos pénzüket, hogy ingatlanokat vásárolnak, aminek nagy hagyományai és kiépült hálózata van Marbellán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.