Letartóztatták a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező, politikusok kivégzésére készülő csoport vezetőit

2021 szeptember 30., csütörtök 9:14
3

A Budai Központi Kerületi Bíróság október 29-ig elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akiket „emberölés előkészületének bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével” gyanúsítanak. A gyanú szerint a két férfi a magukat „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának” nevezve egy találkozó során emberölések elkövetésére hívta fel a csoport tagjait. A szervezetben maguk között a szerepeket is felosztották: egyikőjüket „bírói hatalommal ruházták fel”, a másik férfi feladata pedig „a végrehajtói hatalom megszervezése” volt.

A két férfi gyűlésükön és az interneten keresztül a csoport tagjait a kormány tagjainak, vezető politikusoknak, bíráknak, közéleti szereplőknek a megölésére hívták fel, ennek érdekében pedig toborzásba is kezdtek.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt indítványozta letartóztatásukat. A végzés nem végleges.

Sajtóhírek és saját blogja szerint Posta Imre is az elfogott szélsőségesek között van. Posta a magyar hatóságok számára ismert, a magyar állam hatalmát tagadó szélsőjobboldali figura, aki korábban feltűnt a dusnoki házaspár mellett is, akiktől a gyámügy elvette gyereküket, mert nem voltak hajlandóak anyakönyveztetni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt