Letartóztatták a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező, politikusok kivégzésére készülő csoport vezetőit

Terrorizmus
2021 szeptember 30., 09:14
comments 1

A Budai Központi Kerületi Bíróság október 29-ig elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akiket „emberölés előkészületének bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével” gyanúsítanak. A gyanú szerint a két férfi a magukat „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának” nevezve egy találkozó során emberölések elkövetésére hívta fel a csoport tagjait. A szervezetben maguk között a szerepeket is felosztották: egyikőjüket „bírói hatalommal ruházták fel”, a másik férfi feladata pedig „a végrehajtói hatalom megszervezése” volt.

link Forrás

A két férfi gyűlésükön és az interneten keresztül a csoport tagjait a kormány tagjainak, vezető politikusoknak, bíráknak, közéleti szereplőknek a megölésére hívták fel, ennek érdekében pedig toborzásba is kezdtek.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt indítványozta letartóztatásukat. A végzés nem végleges.

Sajtóhírek és saját blogja szerint Posta Imre is az elfogott szélsőségesek között van. Posta a magyar hatóságok számára ismert, a magyar állam hatalmát tagadó szélsőjobboldali figura, aki korábban feltűnt a dusnoki házaspár mellett is, akiktől a gyámügy elvette gyereküket, mert nem voltak hajlandóak anyakönyveztetni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.