Már négy embert gyanúsítanak a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoport tagjai közül

2021 október 1., péntek 8:53
1

A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye szerint már négy embert gyanúsítanak az „ún. Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében”, mind a négy személyt kihallgatták. A csoport a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívta fel tagjait, úgy tudni, a szélsőségesek közt van Posta Imre is. A bíróság már elrendelte a csoport két vezetőjének letartóztatását.

Az egyik újabb gyanúsítást szerint egy férfi azzal kereste fel a csoport vezetőit, miszerint legalább öt, hasonlóan radikális nézeteket valló társával szeretne csatlakozni és együtt „szeretnének valami értelmeset tenni”, hozzátéve, hogy szerinte „tiltakozni kell és el kell menni a fejüket levágni,…meg kell haljanak, nincs más!”. Az ügyészség az ő őrizetét is elrendelte.

A közlemény szerint „a csoport vezetői által hirdetett emberölések végrehajtására többen is jelentkeztek, a tag toborzás sikeres volt, a gyanúsítottak szándékainak komolyságát jelezi, hogy fegyverek beszerzéséről is egyeztettek”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt