Már négy embert gyanúsítanak a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoport tagjai közül

bűnügy
2021 október 01., 08:53
comments 1

A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye szerint már négy embert gyanúsítanak az „ún. Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében”, mind a négy személyt kihallgatták. A csoport a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívta fel tagjait, úgy tudni, a szélsőségesek közt van Posta Imre is. A bíróság már elrendelte a csoport két vezetőjének letartóztatását.

Az egyik újabb gyanúsítást szerint egy férfi azzal kereste fel a csoport vezetőit, miszerint legalább öt, hasonlóan radikális nézeteket valló társával szeretne csatlakozni és együtt „szeretnének valami értelmeset tenni”, hozzátéve, hogy szerinte „tiltakozni kell és el kell menni a fejüket levágni,…meg kell haljanak, nincs más!”. Az ügyészség az ő őrizetét is elrendelte.

A közlemény szerint „a csoport vezetői által hirdetett emberölések végrehajtására többen is jelentkeztek, a tag toborzás sikeres volt, a gyanúsítottak szándékainak komolyságát jelezi, hogy fegyverek beszerzéséről is egyeztettek”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.