Szabó Bálint lemond, a parlamenti választáson indulna

POLITIKA
2021 október 04., 12:19
comments 2

Szabó Bálint Csongrád-Csanád megye 2-es körzetében indulni akar az országgyűlésiképviselő-választáson, ezért lemond az önkormányzati képviselői mandátumáról – írja a szeged.hu.

A szeged.hu azt írja, Szabó két ügyében is van fejlemény, valószínűleg ezek miatt is juthatott döntésre:

  1. Szabó Bálin órákra megbénította az Anna-kúti kereszteződésben a közlekedést, amikor a villamossínekere állt az autójával. A szeged.hu szerint felfüggesztett börtönt is kaphat ezért, a tárgyalás novemberben lesz.
  2. Az állítólagos elrablási ügyében a hatóság félrevezetésével és hamis tanúzással vádolják, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz ellene.
Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselõ Likvid Kontroll Kft. ügyvezetõje (k) játékpénzeket szór le a szegedi városháza dísztermének karzatáról a közgyûlés ülése alatt  2017. március 31-én
photo_camera Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője (k) játékpénzeket szór le a szegedi városháza dísztermének karzatáról a közgyűlés ülése alatt 2017. március 31-én Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

Szabó Bálint, a helyi Fidesz által korábban sztárolt jogász 10 milliókat szakíthatott a Szeviép-kártalanításon: egyrészt sikerdíjat szedett a közreműködéséért, másrészt jelentős haszon reményében olcsón felvásárolta egyes cégek követeléseit. Szabó mostanra összeveszett a Kubatov Gábor irányítása alá került szegedi Fidesz-csoporttal, fel is jelentették őt meg a cégét is, már házkutatást is tartottak a lakásán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.