A romániai elnök időt hagy a pártoknak, hátha tudnak új miniszterelnököt találni

2021 október 5., kedd 16:48

Klaus Iohannis romániai köztársasági elnök kedd esti nyilatkozatában bejelentette, időt hagy a parlamenti pártok tárgyalásaira, csak jövő héten hívja őket kormányalakítási egyeztetésre az elnöki hivatalba.

Iohannis arra reagált így, hogy kedden egy parlamenti bizalmi szavazáson megbukott a Florin Citu vezette román kormány, ráadásul a bizalmi szavazást Citu pártjának egyik korábbi koalíciós partnere kezdeményezte.

Az államfő emellett bírálta azokat a „cinikus politikusokat”, akik a „reformizmus álarcát viselve” vagy éppenséggel a románok érdekeire hivatkozva megbuktatták a kormányt, az országot sújtó egészségügyi és az energia drágulása okozta válságot politikai válsággal tetézték.

Az államfő szerint az energiaárak válsága és a világjárvány közepette kormányra van szüksége az országnak, a politikai válságból kivezető megoldás megtalálása pedig felelősségteljes, érett döntéseket igényel a politikusok és a pártok részéről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt