A YouTube törölte oldaláról R Kellyt

ZENE
2021 október 6., 9:32
comments 1

R Kelly összes hivatalos csatornáját eltávolították a Youtube-ról, miután az énekest bűnösnek találta az esküdtszék szexkereskedelem és zsarolás vádjában.

Az oldalról az RKellyTV-t és az RKellyVevo-t is törölték, R Kelly pedig soha többé nem hozhat létre és nem birtokolhat más YouTube-csatornát sem – közölte közleményében a YouTube.

R Kelly zenéi ennek ellenére továbbra is elérhetőek a YouTube Musicon, a Youtube zenei streaming szolgáltatóján, illetve a más YouTube-felhasználók által feltöltött R Kelly-videóklipek is elérhetőek maradnak.

A Reuters megkereste a Spotifyt, az Apple-t és az Amazont, hogy terveznek-e hasonló lépést hozni a platformjaikon, de egyelőre nem válaszoltak.

photo_camera Fotó: ANTONIO PEREZ/AFP

R Kellyt szeptember végén találta bűnösnek a hét férfiból és öt nőből álló esküdtszék. Az ellene felhozott vádpontok közt szerepelt nemi erőszak, prostitúcióra kényszerítés és gyermekpornográfiával való kereskedés is.

Legalább tíz évet börtönben kell töltenie, de a következő, 2022. május 4-i ítélethirdetéskor akár életfogytiglani börtönbüntetésre is számíthat. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt