A YouTube törölte oldaláról R Kellyt

ZENE
2021 október 06., 09:32
comments 1

R Kelly összes hivatalos csatornáját eltávolították a Youtube-ról, miután az énekest bűnösnek találta az esküdtszék szexkereskedelem és zsarolás vádjában.

Az oldalról az RKellyTV-t és az RKellyVevo-t is törölték, R Kelly pedig soha többé nem hozhat létre és nem birtokolhat más YouTube-csatornát sem – közölte közleményében a YouTube.

R Kelly zenéi ennek ellenére továbbra is elérhetőek a YouTube Musicon, a Youtube zenei streaming szolgáltatóján, illetve a más YouTube-felhasználók által feltöltött R Kelly-videóklipek is elérhetőek maradnak.

A Reuters megkereste a Spotifyt, az Apple-t és az Amazont, hogy terveznek-e hasonló lépést hozni a platformjaikon, de egyelőre nem válaszoltak.

R. Kelly egy 2019-es bírósági meghallgatáson 2019 szeptemberében Chicagóban
photo_camera Fotó: ANTONIO PEREZ/AFP

R Kellyt szeptember végén találta bűnösnek a hét férfiból és öt nőből álló esküdtszék. Az ellene felhozott vádpontok közt szerepelt nemi erőszak, prostitúcióra kényszerítés és gyermekpornográfiával való kereskedés is.

Legalább tíz évet börtönben kell töltenie, de a következő, 2022. május 4-i ítélethirdetéskor akár életfogytiglani börtönbüntetésre is számíthat. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.