HVG: Karácsony pénteken visszaléphet Márki-Zay javára

POLITIKA
2021 október 07., 17:20
comments 196

A HVG úgy tudja, hogy Karácsony Gergely órákon át tárgyalt az őt támogató pártok vezetőivel az esetleges visszalépéséről, és arra jutott, hogy pénteken vissza fog lépni, és bejelenti, hogy Márki-Zay Pétert támogatja. „Hivatalosan hírzárlat van az ügyben, de több, egymástól független forrásunk is erről a fordulatról tájékoztatta lapunkat” – írja a lap.

Márki-Zay Péter péntek este az ATV-ben azt mondta, ott lesz pénteken Karácsony bejelentésekor.

Megérkezett a villamos

- kommentálta a fejleményeket.

Frissítés: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter péntek délelőtt 10 órakor közös sajtótájékoztatót tartanak a Kossuth téren.

Ungár Péter LMP-s politikus lapja, az ugytudjuk.hu is azt írja: „Információink szerint Karácsony Gergely visszalép Márki-Zay Péter javára az ellenzéki előválasztás második fordulójában.”

Karácsony Gergely szerdán még rendkívüli sajtótájékoztatón mondta azt, hogy nem visszalép, hanem előre, a Márki-Zay előnyét mutató közvélemény-kutatási adatokra pedig nem ad.

photo_camera Fotó: Halász Júlia/444

Azóta a Momentum is beállt Márki-Zay Péter mögé. A hódmezővásárhelyi polgármester azt mondta, le kell váltani a magyar történelem legkorruptabb kormányát, és ő az, aki a legnagyobb réteget tudja megszólítani, Dobrev Klára minden kiválósága ellenére erre nem alkalmas. Arra kért mindenkit, minden pártot és szavazóikat, hogy támogassák őt.

Márki-Zayt egy Medián-felmérés győzte meg, hogy a Karácsony Gergellyel kötött megállapodás ellenére is inkább külön induljanak. Nagy utat jártak be kevesebb mint egy hét alatt, Dobrev Klára pedig közben kampányolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.