Karácsony még egy vitára hívta ki a másik két jelöltet

október 7., csütörtök 7:41
25

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester csütörtök reggel egy Facebookra kirakott videóban vitára hívta ki Dobrev Klárát és Márki-Zay Pétert, az ellenzéki előválasztás második fordulójának alkalmából. Ők hárman vetélkednek vasárnaptól egy héten át, az ellenzék miniszterelnök-jelölti posztjáért.

Az eddigi menetrend szerint jövő szerdán az RTL Klubon már biztosan vitatkoznak majd, de Karácsony most azzal állt elő, hogy jó lenne egy másik vitát tartani korábban is, hiszen már vasárnaptól lehet szavazni.

Márki-Zay említése nélkül kioktatta riválisát, amikor arról beszélt, hogy "a politikusok, akik közvélemény-kutatásokból akarják kiolvasni, hogy mi a helyes és mi helytelen, azok el fognak bukni", mert "nincs belső iránytűjük ahhoz, hogy meghozzák a szükséges döntéseket". Ezzel a kettejük közti visszalépési drámára utalt, aminek fordulatait itt foglaltuk össze. Karácsony szerint az egyik kutató ezt méri, a másik azt, és mivel tíz évig maga is közvélemény-kutató volt, ezért tudja, hogy mennyit érnek valójában a mostani mérések.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt