Karácsony még egy vitára hívta ki a másik két jelöltet

POLITIKA
2021 október 07., 07:41
comments 24

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester csütörtök reggel egy Facebookra kirakott videóban vitára hívta ki Dobrev Klárát és Márki-Zay Pétert, az ellenzéki előválasztás második fordulójának alkalmából. Ők hárman vetélkednek vasárnaptól egy héten át, az ellenzék miniszterelnök-jelölti posztjáért.

Az eddigi menetrend szerint jövő szerdán az RTL Klubon már biztosan vitatkoznak majd, de Karácsony most azzal állt elő, hogy jó lenne egy másik vitát tartani korábban is, hiszen már vasárnaptól lehet szavazni.

Márki-Zay említése nélkül kioktatta riválisát, amikor arról beszélt, hogy "a politikusok, akik közvélemény-kutatásokból akarják kiolvasni, hogy mi a helyes és mi helytelen, azok el fognak bukni", mert "nincs belső iránytűjük ahhoz, hogy meghozzák a szükséges döntéseket". Ezzel a kettejük közti visszalépési drámára utalt, aminek fordulatait itt foglaltuk össze. Karácsony szerint az egyik kutató ezt méri, a másik azt, és mivel tíz évig maga is közvélemény-kutató volt, ezért tudja, hogy mennyit érnek valójában a mostani mérések.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.