Márki-Zay: Karácsony bele akart zsarolni a visszalépésbe

POLITIKA
2021 október 07., 10:09
comments 36

Márki-Zay Péter az ATV-nek csütörtök délelőtt arról beszélt, hogy Karácsony Gergely visszaélt a jóhiszeműségével, amikor a szerda este hatra kitűzött tárgyalásuk előtt négy órával bejelentette, hogy nem lép vissza. Szerinte Karácsony ezzel megpróbálta belezsarolni őt a visszalépésbe.

Karácsony ugyanakkor azt nyilatkozta többször is, hogy a visszalépések lehetőségét Márki-Zay hozta elő, és emlékeztetett, hogy már vasárnap szólt, hogy ő nem lép vissza - legfeljebb ha elüti a villamos.

Márki-Zay szerint Karácsonyt elütötte a villamos, csak nem szó szerint, hanem közvélemény-kutatások formájában, mert több intézet is azt mérte, hogy ő az erősebb jelölt. Karácsony egykori közvélemény-kutatóként erre azt mondta, hogy ezek a mérések nem vehetők komolyan, és amúgy van más intézet, amelyik az ő előnyét méri. Márki-Zay most erre azt mondta, hogy azokat a felméréseket nem tekinti függetlennek. (A Median és a Závecz Márki-Zay előnyát, a Republikon és a Publicus Karácsony előnyét mérte.)

Márki-Zay Péter
photo_camera Márki-Zay Péter Fotó: Szász Zsófi /444

Mindketten azt állítják, hogy a 2010 előtti világgal elégedetlen szavazókat csak ők tudják mozgósítani, Márki-Zay ezt azzal nyomatékosította most, hogy emlékeztetett, hogy szerinte "Karácsony közösen vezette Zuglót Tóth Csabával".

Márki-Zay arra is kitért, hogy szerinte Karácsony 500 millió forintot költhetett el az előválasztás első fordulós kampányára, míg ő csak 20 milliót, mégis majdnem ugyanannyi szavazatot kapott. (40 ezer szavazat volt köztük, Karácsony 168, Márki-Zay 126 ezer szavazatot kapott.)

Márki-Zay beszélt Dobrev Klárával, a DK miniszterelnök-jelöltjével, aki azt mondta neki, hogy önmagát tartja a legerősebb ellenzéki jelöltnek. Márki-Zay szerint ezt azért mondja, mert buborékban él. (atv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.