Schmidt Mária ingatlancége Marischka néven nyitott ma éttermet Budán

ÉLET
2021 október 08., 13:30
comments 20


Divatba jöttek a nyolcvanak évek.

Fabricius Gábor új filmje 83-ban játszódik, az HBO első teljesen magyar sorozata, a Besúgó 85-ban, Schmidt Mária ingatlancége, a BIF pedig ma a ‘81-es déli partra röpített vissza minket.

A cég portfolójába tartozó, Vérmezőre néző vadonatúj apartmanház aljában megnyílt ugyanis a Marischka névre keresztelt éttermük.

Mintha NSZK-s turisták becsalogatására találták volna ki a nevet valahol Szabadi-Sóstó és Fenyves között, dupla adag tchikoschtokány vagy fogaschfilé hatása alatt.

A Marischka logója egy eltakart szemű női fej, ami/aki fölött egy Márki-Zay Pétert jelképező, párttámogatás nélküli kard lebeg.

De a fő látványeleme nem ez, hanem a teraszán álló, szárnyas póniló méretű repülő kutya.

Az épület aljában található még egy látványpékség is, aminek az egyik kirakatában egy termetes pék azt csinálja, amit tavaly az ismerőseim fele: kovászt csesztet. De körülötte nem lesz minden undorítóan lisztes.

A Marischka ma nyitott meg, belül jó nagy, sötét, de nincsenek további arany állatok sajnos. A reklámjuk hatására viszont majdnem elhagytam a szerkesztőséget, hiszen annak ki tudna ellenállni, hogy

Ha szeretnél esténként egy profil, sikkes, szexi bárban koktélokat keverve jó beszélgetésekbe elegyedni vendégeiddel, jelentkezz Marischkához!

Annak, akit szintén megbűvölt ez a marischkázás, jelezném, hogy a pultban van saját csapolt kézműves sörük. Ha nem hagyom otthon a pénztárcámat, már egy négydecis korsó Marischka Craft Gyümitől mámorosan írnám ezt a posztot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.