A brit királyi család kiközösíti András herceget

család
2021 október 11., 17:31
comments 3

András yorki hercegnek állítólag nem volt szabad együtt étkezni a testvérével, Károly herceggel és a brit királyi családdal más, magas rangú tagjaival egy pazar banketten.

András herceg 2020. január 19-én Norfolkban.
photo_camera András herceg 2020. január 19-én Norfolkban. Fotó: Lindsey Parnaby/AFP

A jelentések szerint a 61 éves András herceget, aki szexuális zaklatási perbe keveredett, nem engedték Károly herceggel és a hadsereg ezredeseivel együtt enni: megállították, és kérték, hogy távozzon az étkezés előtt.

Ennek eredményeképpen András állítólag magánszemélyként vett részt a vacsorán, egy forrás azt állította: „A szoba hátsó részében ült. És nem volt szabad a bátyjával vacsorázni.”

András herceget augusztusban perelte be Virginia Giuffre, ő egyike volt azoknak, akik Jeffrey Epsteint is feljelentették. Azt állítja, András herceg Londonban és New Yorkban is megerőszakolta 2001-ben, amikor 17 éves volt. A herceg 2019-ben egy interjúban azt mondta Giuffre állításairól, hogy soha nem történt ilyesmi, arra sem emlékszik, hogy találkozott volna a nővel. II. Erzsébet királynő milliókat költ a fia védelmére.

A jelentések szerint a három testvérei kizárták, hogy összejöveteleken a királyi körben lehessen, és egyetértenek abban, hogy sosem térhet vissza a közéletbe, Vilmos herceg pedig a monarchiára „veszélyesnek” tekinti őt. (Mirror)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.