Az állami hírügynökség nem számolt be az előválasztás második fordulójáról sem

POLITIKA
2021 október 17., 14:56
comments 5

Miközben zajlik a szavazatok összesítése, az állami pénzből fenntartott Magyar Távirati Iroda reggel óta nem tartotta hírértékűnek, hogy lezárult az előválasztás második fordulója, amiben több mint 662 ezer magyar állampolgár vett részt.

Az előválasztás szóra csak ezért dob fel két találatot az MTI keresője, mert lehoztak két kormánypárti hírt. Az egyikben szemlézték, ahogy Deák Dániel, a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet tévedhetetlen elemzője mondta el a Kossuth Rádióban, hogy „kommunikációs fogás csupán, hogy Márki-Zay Péter konzervatívnak mutatja magát, valójában több szavazatot remél ettől”. A másik találatra pedig Volner János közleményét, amiben kifejti, hogy Márki-Zay Péter a Jobbiktól vesz el szavazatokat. Mivel a megyei lapok is általában ezeket a híreket veszik át, az olvasóikhoz elvileg ennyi információ jut el az előválasztásól.

A közmédiában pedig úgy mutatták be mindkét fordulót, hogy a közéleti műsorokban végig csak kormánypárti elemzők hangsúlyozhatták az előválasztási folyamat ellentmondásosságát, de jelölteket nem kérdezték a stúdióban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.