A fideszesek megszavazták Szabó Tímea 9,7 millió forintos büntetését

POLITIKA
2021 október 19., 14:42
comments 11

A parlament a kormánypárti képviselők szavazataival kedden megszavazta Szabó Tímea közel 9,7 millió forintos büntetését, amit azért kapott Kövér Lászlótól még a nyáron, mert az Országgyűlés június 15-i ülésnapján a pulpitus külső oldalára egy Fidesz-logóval összemontírozott kínai zászlót tűzött ki. A képviselő állva tüntetett a döntés ellen, ugyanolyan mintájú pólóban, mint amiért megbüntették.

A döntés indoklása szerint a Párbeszéd frakcióvezetője figyelmen kívül hagyta a képviselői vélemények kifejezésének módjára, helyére és idejére vonatkozó házszabályi rendelkezéseket, cselekménye miatt az ülés rendes menete is megakadt, hátráltatta és zavarta az – éppen az ő felvetéseire választ adó – államtitkári felszólalást. A csökkentés összegénél azt is figyelembe vette a házelnök, hogy a képviselővel szemben ebben a ciklusában nem először kell szankciót alkalmazni a házszabályi rendelkezéseket sértő cselekménye miatt.

Az ügyben Kövér határozati javaslatot nyújtott be azért, mert Szabó a mentelmi bizottságtól, később pedig az Országgyűléstől is kérte a büntetés hatályon kívül helyezését.

link Forrás

Szabó Tímea a Facebookon azt írta, azért tűzte ki a zászlót, mert „Orbán és a Fidesz a Fudan Egyetem tervezett idehozatalával a Kínai Kommunista Párt fiókszervezetévé vált”, és szerinte „mindegy, mennyire büntet a házmester, akkor is, most is, a jövőben is harcolni fog az ellen, hogy Orbánék kínai gyarmatot csináljanak hazánkból!” (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.