A fideszesek megszavazták Szabó Tímea 9,7 millió forintos büntetését

2021 október 19., kedd 14:42
12

A parlament a kormánypárti képviselők szavazataival kedden megszavazta Szabó Tímea közel 9,7 millió forintos büntetését, amit azért kapott Kövér Lászlótól még a nyáron, mert az Országgyűlés június 15-i ülésnapján a pulpitus külső oldalára egy Fidesz-logóval összemontírozott kínai zászlót tűzött ki. A képviselő állva tüntetett a döntés ellen, ugyanolyan mintájú pólóban, mint amiért megbüntették.

A döntés indoklása szerint a Párbeszéd frakcióvezetője figyelmen kívül hagyta a képviselői vélemények kifejezésének módjára, helyére és idejére vonatkozó házszabályi rendelkezéseket, cselekménye miatt az ülés rendes menete is megakadt, hátráltatta és zavarta az – éppen az ő felvetéseire választ adó – államtitkári felszólalást. A csökkentés összegénél azt is figyelembe vette a házelnök, hogy a képviselővel szemben ebben a ciklusában nem először kell szankciót alkalmazni a házszabályi rendelkezéseket sértő cselekménye miatt.

Az ügyben Kövér határozati javaslatot nyújtott be azért, mert Szabó a mentelmi bizottságtól, később pedig az Országgyűléstől is kérte a büntetés hatályon kívül helyezését.

Szabó Tímea a Facebookon azt írta, azért tűzte ki a zászlót, mert „Orbán és a Fidesz a Fudan Egyetem tervezett idehozatalával a Kínai Kommunista Párt fiókszervezetévé vált”, és szerinte „mindegy, mennyire büntet a házmester, akkor is, most is, a jövőben is harcolni fog az ellen, hogy Orbánék kínai gyarmatot csináljanak hazánkból!” (via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt