Az év végéig további 140 embert bocsáthatnak el a makói Continentalból

gazdaság
2021 október 20., 17:45
comments 1

Már elbocsátottak 90 embert (37 saját és 53 kölcsönzött alkalmazottat) a makói Continental gyárából, de még további 140 embert fognak kirúgni az év végéig, írta a delmagyar.hu.

„Az autóiparban a globális félvezetőhiány miatt csökken a termelés. Közben zajlik egy átalakulás, a belső égésű motorral működő autók helyét átveszik az elektromosak. Ezzel a változással a makói üzem nem tartott lépést, ide három éve nem érkezett új projekt, és a gyár három éve veszteséges” - indokolta meg az elbocsátásokat a gyár igazgatója, Szűrszabó Levente.

A makói gumigyárban közel 1600 főt foglalkoztatnak, és várhatóan a 140 elbocsátott dolgozó a bérelt munkaerő köreiből fog kikerülni.

Szűrszabó Levente cáfolta, hogy a 37 saját embert amiatt rúgták volna ki, hogy sztrájkoltak a kollektív szerződések felbontása miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.