A Continental vissza fogja fizetni az állami támogatást, ha nem teljesítik a létszámfeltételeket

2021 október 21., csütörtök 16:42
1

A Continental vissza fogja fizetni a kapott állami támogatást, ha nem tudják teljesíteni a létszámmal kapcsolatos feltételeket, tudta meg a hvg.hu.

A Continental makói gyára szerdán jelentette be, hogy már el kellett bocsátaniuk 90 embert, de az év végéig még további 140 dolgozót fognak kirúgni. Erre Lázár János úgy reagált, hogy a „Continental csoport magyarországi cégei ne kapjanak egy büdös fillért sem a kormánytól.” Lázárt az háborította fel, hogy a cég milliárdos állami támogatásokat kapott, hogy megőrizze a munkahelyeket és újakat teremtsen. A képviselő szerint ki kell vizsgálni, hogy az eddig kapott állami támogatások feltételeit, amelyek a munkahelyek megőrzésére vonatkoztak, betartotta-e a cégcsoport, és amíg ez ki nem derül, addig függessze fel az állam a multi támogatását.

A hvg.hu megkeresésére a Continental közölte, hogy a 2016-ban kapott támogatás létszámhoz kapcsolódó feltételeit eddig teljesítették, de a szektor 2018 óta tartó, és egyre súlyosodó válsága miatt mostanra veszélyben van a program eddigiek szerinti folytatása.

Állításuk szerint ezt viszont jelezték is a kormány felé, és azt ígérték, hogy amennyiben nem képesek tartani a korábban tervezetteket, akkor a támogatás hátralevő részét maradéktalanul visszafizetik.

Jelenleg több forgatókönyvet mérlegelnek, függetlenül attól, hogy mi lesz az eredmény, az ígéretük szerint minden állami szabályozásnak meg fognak felelni, mondták a lapnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt