Brian Laundrie, a meggyilkolt influenszer vőlegényének maradványai voltak a floridai mocsárban

bűnügy
2021 október 22., 05:24
comments 1

Valóban Brian Laundrie maradványaira bukkantak egy sűrűn benőtt floridai mocsárban, erősítette meg péntekre az FBI. Laundrie volt Gabrielle Petito vőlegénye, a fiatal pár idén nyáron vált ismertté a közösségi médiában, ahol rendszeresen naplózták utazásukat, melyen az Egyesült Államokat kívánták átszelni.

photo_camera Helyszínelő rendőrök a floridai mocsárnál, ahol megtalálták Brian Laundrie maradványait. Fotó: OCTAVIO JONES/AFP

Laundrie és Petito júliusban vágott neki az országnak Petito fehér furgonjában, amit lakóautóvá alakítottak. Úgy tervezték, hogy hónapokig utazgatnak majd, ám szeptember 1-én Laundrie váratlanul hazatért a floridai North Portba. Laundrie Petito furgonjával, de a lány nélkül érkezett haza, és még csak nem is állt szóba a lány szüleivel, akik tíz nappal később jelentették lányuk eltűnését. Hat napra rá Laundire családja Brian eltűnéséről tett bejelentést. Pár nappal később, szeptember 19-én a hatóságok az ország másik végében, Wyomingban bukkantak rá Petito holttestére egy nemzeti parkban. A lányt, akinek a holtteste három-négy hete lehetett az erdőben, a halottkém jelentése szerint megfojtották.

Laundrie felkutatására komoly erőket mozgósítottak a hatóságok, amik "érdeklődési körükbe került személyként" jellemezték Laundriet a Petito meggyilkolása ügyében indított nyomozásukban - vagyis nem gyanúsították még meg a gyilkossággal.

Laundrie után egy csaknem tízezer hektáros vadrezervátumban kutattak North Port közelében. Végül nem ott, hanem egy szomszédos, aprócska védett parkban, a Myakkahatchee Creekben bukkantak a maradványaira. A holttest azonosítását nehezítette, hogy a terület, ahol megtalálták, az elmúlt napokig víz alatt állt. A körülményeket jól jellemzi, hogy a kutatásban résztvevőknek a helyi seriff tájékoztatása szerint "csörgőkígyóktól és aligátoroktól hemzsegő, mellig érő vízben" kellett kutatniuk.

Október 21-én végül a mocsárban talált koponya fogsorát sikerült összevetni Laundrie fogászati leleteivel, és ez alapján azonosítani a holttestet.

photo_camera Gabby Petito és vőlegénye, Brian Laundrie Fotó: Instagram/Gabby Petito

Petito és Laundrie története komoly közérdeklődést váltott ki. A kommentárok szerint ennek részben az "eltűnt fehér nő" néven ismert szociológiai jelenség az oka, vagyis az, hogy ha egy vonzó, fiatal fehér nő tűnik el, az mindig nagyobb sajtó- és közérdeklődést vált ki, mint ha az áldozat más etnikumú, vagy idősebb, vagy kevésbé vonzó külsejű. Másrészt viszont azért is komoly érdeklődés övezi a történetet, mert Laundrie és Petito kisebbfajta közösségimédia-sztárok lettek azzal, hogy részletesen dokumentálták utazásukat. A közösségi médiában közölt posztjaikat Petito eltűnése után ezrek kezdték vizslatni, remélvén, hogy megoldást találnak a rejtélyre.

link Forrás

Így olyan részletek is nagy figyelmet kaptak, hogy útjuk során a fiatal pár kapcsolata megromlani látszott. Augusztus 12-én, a utahi Moab városa közelében ugyanis valakik rendőrt hívtak rájuk, amikor az út mellett hevesen vitatkoztak. A kiérkező rendőrök végül nem intézkedtek ellenük, mert a pár "kétségbeesetten könyörgött", hogy egyiküket se vádolják meg vitájuk miatt, amit "mentális-érzelmi zavarként", nem pedig párkapcsolati erőszakként jellemeztek. Petito akkor azt mondta a rendőröknek, hogy ő pofozta fel Laundriet, aki a vita hevében kirakta a furgonból, mert attól félt, hogy Laundrie otthagyja a utahi sivatagban fuvar nélkül. Az intézkedő rendőrök akkor végül azt javasolták a párnak, hogy egy éjszakát töltsenek külön. Laundrie-nak szobát béreltek egy motelban, Petito pedig a furgonban aludt. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.