Járdán várakozó autóba pattant a kérdések elől Dózsa László

2021 október 22., péntek 17:15
17

Dózsa Lászlóval emlékezett meg az '56-os forradalomról az irányba állított Színház- és Filmművészeti Egyetem pénteken az Uránia moziban. Az intézmény vezetésétől hiába kérdezte meg az RTL Klub Híradója, hogy nem tartják-e visszásnak a színész-rendező meghívását a diákok elé, érdemi válasz helyett csak az a kifogás érkezett, hogy mivel a rendezvény zárt körű, nem kommentálják az ott történteket. Az RTL Klub stábja szerette volna megkérdezni az ünnepélyről távozó Dózsa Lászlót is,

de a színészt egy autó várta a járdán, közvetlenül az Uránia bejárata előtt, amibe rögtön beszállt.

Az RTL Klub Híradójának teljes riportja:

Emlékeztetőül: öt éve derült ki, hogy állításával ellentétben nem Dózsa László színész-rendező, hanem a 2000-ben elhunyt Pruck Pál volt azon az 1956-os fotón, amit Schmidt Máriáék használtak a plakátjaikon. Ezt azóta a bíróság is kimondta (miközben egyik peres sem kérte Dózsa meghallgatását), Schmidték pedig – akiknek bocsánatot kellett kérniük a Pruck családtól – végül eltüntettek minden nyomot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt