Járdán várakozó autóba pattant a kérdések elől Dózsa László

igazság
2021 október 22., 17:15
comments 17

Dózsa Lászlóval emlékezett meg az '56-os forradalomról az irányba állított Színház- és Filmművészeti Egyetem pénteken az Uránia moziban. Az intézmény vezetésétől hiába kérdezte meg az RTL Klub Híradója, hogy nem tartják-e visszásnak a színész-rendező meghívását a diákok elé, érdemi válasz helyett csak az a kifogás érkezett, hogy mivel a rendezvény zárt körű, nem kommentálják az ott történteket. Az RTL Klub stábja szerette volna megkérdezni az ünnepélyről távozó Dózsa Lászlót is,

de a színészt egy autó várta a járdán, közvetlenül az Uránia bejárata előtt, amibe rögtön beszállt.

link Forrás

Az RTL Klub Híradójának teljes riportja:

Emlékeztetőül: öt éve derült ki, hogy állításával ellentétben nem Dózsa László színész-rendező, hanem a 2000-ben elhunyt Pruck Pál volt azon az 1956-os fotón, amit Schmidt Máriáék használtak a plakátjaikon. Ezt azóta a bíróság is kimondta (miközben egyik peres sem kérte Dózsa meghallgatását), Schmidték pedig – akiknek bocsánatot kellett kérniük a Pruck családtól – végül eltüntettek minden nyomot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.