Kínában elfogadtak egy oktatási törvényt, ami több szabadidőre kötelezi az iskolás gyerekeket

2021 október 23., szombat 12:22

Elfogadtak Kínában egy oktatási törvényt, ami csökkenteni kívánja a stresszt, amit a kínai gyerekek az iskola, a rengeteg házi feladat és a korrepetálások miatt élnek át, írja a BBC.

A törvény a szülőket arra kéri, hogy gondoskodjanak arról, hogy a gyerekeknek legyen elég szabadidejük pihenni, végezzenek testmozgást, és ne töltsenek olyan sok időt az interneten. A törvény arra figyelmeztet, hogy ha ez nem történik meg, akkor könnyen lehet, hogy sérül a gyerekek lelki és testi egészsége.

A törvény pontos részleteit még nem hozták nyilvánosságra, de a kínai média jelentései szerint arra ösztönzi a szülőket, hogy ápolják gyermekeik erkölcsiségét, értelmi fejlődését és szociális szokásait. A törvény szerint az önkormányzatok feladata lesz, hogy lehetőséget teremtsenek iskolán kívüli elfoglaltságra, és finanszírozzák azt.

A kínai Twitteren, a Weibón egyelőre vegyesek a vélemények, néhány szülő arra panaszkodik, hogy túl sokat dolgoznak, és nem lesz idejük arra, hogy a gyerekeket még iskolán kívüli foglalkozásokra vigyék.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt