A Google 32 millió rubel bírságot fizet Oroszországnak

2021 október 25., hétfő 16:08
1

A Google-nek több mint 32 millió rubel (455 079 dollár) pénzbírságot kell fizetnie Oroszországnak azért, mert nem törölte a Moszkva által illegálisnak ítélt tartalmakat, közölte a Google a hétfői tárgyalás után.

Marco Pancini, a Youtube vezérigazgatója szerint 2020-ban a Google 96,2 százalékban teljesítette a tartalom törlésére vonatkozó kéréseket, az idei év első felében több mint 489 000 videót távolított el, de Oroszország szerint túl sok tiltott tartalom (értesülések szerint 2650) maradt még elérhető az oldalon, többek között gyerekpornó.

Oroszország más külföldi technológiai cégeknek is elrendelte, hogy töröljék a kábítószerrel való visszaélést és veszélyes időtöltést népszerűsítő bejegyzéseket, a házi készítésű fegyverekről és robbanóanyagokról szóló információkat, valamint az általa szélsőségesnek vagy terroristának minősített csoportok bejegyzéseit. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt