Magyarországra érkezett Marine Le Pen

POLITIKA
2021 október 25., 14:57
comments 8

Az MTI-vel pénteken közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke, hogy Orbán Viktor október 26-án Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadja Marine Le Pent, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés elnökét. A találkozó után, amelyen részt vesz Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke is, Orbán Viktor és Marine Le Pen sajtónyilatkozatot tesznek.

A Twitteren közzétett kép szerint Le Pen már meg is érkezett hazánkba.

A megbeszélésen szó lesz többek között az erős nemzetállamokra épülő Európai Unió koncepciójáról és jövőjéről, a migrációs válságról, valamint a több demokratikus jobboldali párt által nyáron elindított európai mozgalom további megerősítéséről – mondta Orbán sajtófőnöke.

Marine Le Pen egyébként jó nagyot bukott júliusban a francia regionális választásokon: a Nemzeti Tömörülés az első fordulóban még öt régióban is első számú esélyesnek tűnt, ezek után meglepetést okozott, hogy sehol sem nyertek. Le Pen szerint a rivális politikai erők együttműködése akadályozta meg pártja jó szereplését.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt