Az Elkxrtuk producere úgy tudja, bűncselekmény lehet nem átvenni az előre lefoglalt mozijegyet

FILM
2021 október 26., 18:05
comments 26

Az Origo szerző nélküli Lábszagú, besurranó tolvaj stílusban próbálja egy producer a nézőket elriasztani az Elk.rtuk című sikerfilmtől című cikkében arról írt, hogy Kovács Gábor filmproducer azt javasolta az embereknek, hogy „mindenki foglaljon sok helyet az Elkxrtukra”, a filmre, amit ő elítélt.

Kovács az Indexnek azt mondta, ironizált, de az Origo megszólaltatta az antigyurcsányista kurzusfilm egyik producerét, Kálomista Gábort is, aki azt mondta, a foglalások alapján telt ház ellenére az előadás előtt félórával több tucat át nem vett jegy marad a kasszában. Azt mondta:

„Én nem gondolom, hogy ez Kovács Gábor egyéni akciója volt, azt gondolom, hogy a Gyurcsány-kommandó újabb támadása volt a film ellen. (…) Az, hogy különböző olyan eszközöket vetnek be, szerintünk súrolja a bűncselekmény határát, vagy talán azt túl is lépi, ezért büntetőfeljelentést fogunk tenni az illetékes szerveknél.”

A film bemutatása előtt az orbánista producer (a kétharmados Orbán-korszak 11. évében) azt állította, Gyurcsány Ferenc vezetésével fenyegetik a vidéki mozikat, hogy ne merjék leadni a gyurcsányozós propagandafilmet.

photo_camera Kálomista Gábor

Az Elkxrtuk a Dűne és a Venom 2 mögött harmadik volt a hétvégi nézettségi toplistán, miután a filmet művészfilmnek minősítették, így nemcsak a multiplexek, hanem az ország összes artmozija is vetítheti.

A Telex írta meg, hogy a jobboldali médiabirodalom, a KESMA lapjai egyöntetűen azzal a címmel tálalták a filmet méltató kritikát, hogy „Pörgős és izgalmas politikai krimi lett az Elkxrtuk”. A politikai hátszéllel finanszírozott kampányfilmet az Index szerint 1500 plakáthelyen hirdetik országszerte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt