Brüsszelbe megy Márki-Zay Péter, bemutatkozik a fontos embereknek

POLITIKA
2021 november 02., 07:10
comments 14

Jövő héten három napra Brüsszelbe utazik Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Találkozik majd az Európai Parlament és az Európai Bizottság több vezető tisztviselőjével, frakcióvezetők és biztosok is fogadják majd.

A tervezett programja alapján nemcsak a szocialista, zöld és liberális, hanem néppárti, illetve a jobbközép oldalhoz közel álló szakértők és szervezetek is jelezték, hogy szívesen találkoznának vele. A programokat jórészt Ujhelyi István szocialista EP-képviselő és Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke szervezik.

Jövő kedd este a Parlament épülete mellett található WXYZ Bárban lehet a közelébe férkőzni. Az MSZP, a DK, a Jobbik és a Momentum EP-képviselői közül is többen ott lesznek, de a program nyitott a brüsszeli magyar közönség előtt is.

Ugyanazon az estén tartja a Fidesz pártalapítványa az Elk*rtuk című film bemutatóját a Cinéma Galeries nevű brüsszeli moziban, az előadás után pódiumbeszélgetéssel és állófogadással. A film magyarul, de angol felirattal megy majd. Az angol változat címében nincs *, hanem úgy hangzik, hogy "The Cost of Deception", azaz "A csalás ára". A mozi a belváros közepén, a híres főtér mellett van, a budapesti Urániához hasonló hangulatú helyre számítson, aki Márki-Zay helyett a vetítést választja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.