Több mint 100 ember lehet még a Nigériában összeomlott toronyház romjai alatt

2021 november 2., kedd 5:42

Egész éjszaka dolgoztak a mentőcsapatok a nigériai Lagosban, ahol egy összeomlott toronyház alatt keresnek továbbra is túlélőket. A BBC cikke szerint a balesetben legalább négy ember meghalt és több tucat ember eltűnt.

Fotó: PIUS UTOMI EKPEI/AFP

Egy az AP-nek nyilatkozó építőmunkás, aki részt vett az építkezésen, azt mondta, épp egy munkagépre vártak, amikor az épület egyszer csak összeomlott: „Én és a testvérem elmenekültünk, de sokan, több mint százan lehetnek a romok alatt.”

A helyszínen a mentőcsapatok és pár helyi önkéntes egy kotrógép segítségével kutat a romok közt. Eddig négy túlélőt találtak.

Hogy mi okozta az épület összeomlását, és hogy pontosan hányan lehetnek még a romok alatt, azt egyelőre nem tudni.

Az épület a 360 Degrees Towers elnevezésű komplexum része volt, ahol luxuslakásokat alakítottak volna ki, legalábbis a BBC szerint korábban ez volt olvasható a fejlesztés honlapján, ami azóta már nem elérhető.

Nigériában nem ez az első hasonló eset. Másfél éve, 2019 márciusában egy iskola épülete omlott össze, akkor több mint húsz ember halt meg, és negyvennél is többen megsérültek. Öt éve pedig egy templom omlott össze, miközben misét tartottak benne. Akkor 160 ember halt meg. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt