Reptéri nagyker: alkoholt, cigit, csokit és kerozint is árulhatna az állam, ha az Orbán-kormány birtokon belül kerül Ferihegyen

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 november 3., szerda 17:00
9

Kacifántos céghálóba gabalyodik bele a magyar állam, ha az Orbán-kormány valóban visszavásárolja a Budapest Airport (BA) Zrt.-t. A reptéri ingatlanok ma is állami tulajdonban vannak, a BA megvételével tehát csak az üzemeltetési jogot szerezné meg az állam. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint már gyakorlatilag csak csip-csup dolgok vannak hátra, hiszen a BA külföldi tulajdonosai rábólintottak az 1600 milliárd forintos árra. Ezt az eladói oldal egyelőre nem erősítette meg, sőt, piaci pletykának minősítették a kormányzati megszólalásokat.

Most nem is arról írnánk, hogy egyáltalán minek venné meg a kormány a reptéri céget, és az is külön cikket érdemel majd, hogy miből teremtenék elő az 1600 milliárd forintot. Csak jelezni szeretnénk, hogy a BA Zrt. megvételével csodálatos cégháló közepén találná magát az állam.

A BA Zrt. ugyanis a következő cégekben tulajdonos:

1. RÜK Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.

2. BUD Security Kft.

3. Magyar Duty-Free Kft.

4. Airport Facility Management Kft.

Tehát ha a magyar állam és/vagy befektetőtársként a MOL Nyrt. és az Indotek Zrt. lesz a BA Zrt. tulajdonosa, akkor ezekben a cégekben is tulajdonosok lesznek.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt