Reptéri nagyker: alkoholt, cigit, csokit és kerozint is árulhatna az állam, ha az Orbán-kormány birtokon belül kerül Ferihegyen

gazdaság
2021 november 03., 17:00
comments 9

Kacifántos céghálóba gabalyodik bele a magyar állam, ha az Orbán-kormány valóban visszavásárolja a Budapest Airport (BA) Zrt.-t. A reptéri ingatlanok ma is állami tulajdonban vannak, a BA megvételével tehát csak az üzemeltetési jogot szerezné meg az állam. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint már gyakorlatilag csak csip-csup dolgok vannak hátra, hiszen a BA külföldi tulajdonosai rábólintottak az 1600 milliárd forintos árra. Ezt az eladói oldal egyelőre nem erősítette meg, sőt, piaci pletykának minősítették a kormányzati megszólalásokat.

Most nem is arról írnánk, hogy egyáltalán minek venné meg a kormány a reptéri céget, és az is külön cikket érdemel majd, hogy miből teremtenék elő az 1600 milliárd forintot. Csak jelezni szeretnénk, hogy a BA Zrt. megvételével csodálatos cégháló közepén találná magát az állam.

A BA Zrt. ugyanis a következő cégekben tulajdonos:

1. RÜK Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.

2. BUD Security Kft.

3. Magyar Duty-Free Kft.

4. Airport Facility Management Kft.

Tehát ha a magyar állam és/vagy befektetőtársként a MOL Nyrt. és az Indotek Zrt. lesz a BA Zrt. tulajdonosa, akkor ezekben a cégekben is tulajdonosok lesznek.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.