Egymillió dollárra perli az egyik sebesült Travis Scottot és a szervezőket a tragikus kimenetelű Astroworld koncert miatt

külföld
2021 november 08., 15:04

Manuel Souza egymillió dollár kártérítést követel Travis Scott-tól, a kiadójától, illetve a koncertet szervező négy cégtől, köztük a LiveNationtől, miután a koncerten összetaposták, és ennek következtében megsérült. Scott fellépése alatt nyolcan meghaltak és több százan megsérültek, amikor a tömeg elsodorta és maga alá temette őket.

Souza ügyvédei szerint a tragédiára számítani lehetett volna Scott korábbi, hasonló kimenetelű koncertjei után, és megelőzhető lett volna. A benyújtott indoklás szerint az alperesek súlyos gondatlanságot követtek el, a bevétel előrébb való volt a koncert vendégeinek egészségénél és biztonságánál, és Scott a színpadról erőszakos viselkedésre buzdította őket.

Travis Scott 2019-es koncertje az Astroworldön
photo_camera Travis Scott 2019-es koncertje az Astroworldön Fotó: SUZANNE CORDEIRO/AFP

Emellett egy kérelmet is benyújtottak a bíróságra, hogy szabjanak ki ideiglenes távoltartási tilalmat Travis Scottra és a többi alperesre. Így szeretnék megakadályozni, hogy megváltoztassák vagy megsemmisítsék az incidenshez kapcsolódó helyszíni bizonyítékokat, beleértve a színpadi infrastruktúrát, a barikádokat, a berendezéseket és a térfigyelő kamerák felvételeit.

A horrorisztikus beszámolókról az „Egymás után szívta maga alá a tömeg az embereket, nem jött segítség” című cikkben írtunk, később pedig az is kiderült, hogy többeket a tudtukon kívül bedrogozhattak a tömegben. (Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.