Egymillió dollárra perli az egyik sebesült Travis Scottot és a szervezőket a tragikus kimenetelű Astroworld koncert miatt

2021 november 8., hétfő 15:04

Manuel Souza egymillió dollár kártérítést követel Travis Scott-tól, a kiadójától, illetve a koncertet szervező négy cégtől, köztük a LiveNationtől, miután a koncerten összetaposták, és ennek következtében megsérült. Scott fellépése alatt nyolcan meghaltak és több százan megsérültek, amikor a tömeg elsodorta és maga alá temette őket.

Souza ügyvédei szerint a tragédiára számítani lehetett volna Scott korábbi, hasonló kimenetelű koncertjei után, és megelőzhető lett volna. A benyújtott indoklás szerint az alperesek súlyos gondatlanságot követtek el, a bevétel előrébb való volt a koncert vendégeinek egészségénél és biztonságánál, és Scott a színpadról erőszakos viselkedésre buzdította őket.

Travis Scott 2019-es koncertje az Astroworldön Fotó: SUZANNE CORDEIRO/AFP

Emellett egy kérelmet is benyújtottak a bíróságra, hogy szabjanak ki ideiglenes távoltartási tilalmat Travis Scottra és a többi alperesre. Így szeretnék megakadályozni, hogy megváltoztassák vagy megsemmisítsék az incidenshez kapcsolódó helyszíni bizonyítékokat, beleértve a színpadi infrastruktúrát, a barikádokat, a berendezéseket és a térfigyelő kamerák felvételeit.

A horrorisztikus beszámolókról az „Egymás után szívta maga alá a tömeg az embereket, nem jött segítség” című cikkben írtunk, később pedig az is kiderült, hogy többeket a tudtukon kívül bedrogozhattak a tömegben. (Insider)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt