Amikor a magyar kormány minden kommunikációs és gazdasági erejével arra szeretne ösztönözni, hogy legyen minél több embernek minél több gyereke, érdemes elgondolkodni azon, hogy egyáltalán miért vállalnak az emberek gyereket, illetve mit tesz az emberekkel a gyerekvállalás. Tudományos kutatások szerint nem tesz túl sok jót. Sőt, egyes kutatók odáig is elmerészkednek, hogy ha valaki boldog akar lenni, inkább ne vállaljon gyereket.
A 444 podcastjának mai adásában kicsit eltávolodunk a napi politikától, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, mint hogy mi a boldogság, mit tesz ezzel a boldogsággal a gyerekvállalás, és mégis miért vállalnak emberek gyereket. Erről beszélgetünk Mészáros Julival, a 444 újságírójával, aki nemrég ezt a témát járta körbe a Mit tesz a boldogságunkkal a gyerekvállalás? című cikkében.
A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcastoldalán és a 444.hu Youtube csatornáján is.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.