A döntés, hogy gyereket vállalunk, túlmutat a boldogságon

podcast
2021 november 14., 18:31

Amikor a magyar kormány minden kommunikációs és gazdasági erejével arra szeretne ösztönözni, hogy legyen minél több embernek minél több gyereke, érdemes elgondolkodni azon, hogy egyáltalán miért vállalnak az emberek gyereket, illetve mit tesz az emberekkel a gyerekvállalás. Tudományos kutatások szerint nem tesz túl sok jót. Sőt, egyes kutatók odáig is elmerészkednek, hogy ha valaki boldog akar lenni, inkább ne vállaljon gyereket.

A 444 podcastjának mai adásában kicsit eltávolodunk a napi politikától, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, mint hogy mi a boldogság, mit tesz ezzel a boldogsággal a gyerekvállalás, és mégis miért vállalnak emberek gyereket. Erről beszélgetünk Mészáros Julival, a 444 újságírójával, aki nemrég ezt a témát járta körbe a Mit tesz a boldogságunkkal a gyerekvállalás? című cikkében.

A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcastoldalán és a 444.hu Youtube csatornáján is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.