A döntés, hogy gyereket vállalunk, túlmutat a boldogságon

2021 november 14., vasárnap 18:31
8

Amikor a magyar kormány minden kommunikációs és gazdasági erejével arra szeretne ösztönözni, hogy legyen minél több embernek minél több gyereke, érdemes elgondolkodni azon, hogy egyáltalán miért vállalnak az emberek gyereket, illetve mit tesz az emberekkel a gyerekvállalás. Tudományos kutatások szerint nem tesz túl sok jót. Sőt, egyes kutatók odáig is elmerészkednek, hogy ha valaki boldog akar lenni, inkább ne vállaljon gyereket.

A 444 podcastjának mai adásában kicsit eltávolodunk a napi politikától, és olyan dolgokról fogunk beszélgetni, mint hogy mi a boldogság, mit tesz ezzel a boldogsággal a gyerekvállalás, és mégis miért vállalnak emberek gyereket. Erről beszélgetünk Mészáros Julival, a 444 újságírójával, aki nemrég ezt a témát járta körbe a Mit tesz a boldogságunkkal a gyerekvállalás? című cikkében.

A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcastoldalán és a 444.hu Youtube csatornáján is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt