Megkezdődnek a tárgyalások a tulajdonosok és a kormány között Ferihegy eladásáról

2021 november 15., hétfő 20:55
2

Hivatalosan is megkezdődhetnek a tárgyalások a Budapest Airport tulajdonosai és a magyar kormány által vezetett konzorcium között a reptér eladásáról - írja a Reuters. A repülőtér többségi tulajdonosa, a német AviAlliance GmbH hétfőn megerősítette, hogy a magyar fél benyújtott egy módosított vásárlási ajánlatot, és elfogadta a reptér tulajdonosainak tárgyalási feltételeit. Az AviAlliance azt is bejelentette, hogy megkezdték a Budapest Airport átvilágítását, ami az első jelentősebb lépés lehet a reptér eladásához, bár a cég hangsúlyozta, hogy még nem dőlt el, mi lesz a tárgyalások eredménye.

Arról már régóta lehetett hallani, hogy a magyar kormány szeretné visszavásárolni vagy magyar tulajdonosok kezében tudni a repteret, és hogy erről tárgyaltak is már a Budapest Airport tulajdonosaival, akik azonban kevesellték az eddigi ajánlatot. A Bloomberg októberben azt írta, hogy a Palkovics László és minisztériuma vezette konzorcium 4 milliárd eurót ajánlott a repülőtérért, amit az amerikai gazdasági portál forrásai szerint már megfontoltak a tulajdonosok. A vételi ajánlatot tevő konzorciumnak a Bloomberg cikke szerint része a Mol, illetve az Indotek-csoportot vezető Jellinek Dániel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt