Jordánia női fociválogatottja azzal gyanúsítja az iráni női válogatott kapusát, hogy férfi

külföld
2021 november 16., 18:42
comments 8

Vizsgálatot követel a jordániai futballszövetség, miután a női válogatott Iránnal játszott meccsén megvádolták az iráni kapust, Zohreh Koudaeit, hogy férfi.

A szeptember 25-én játszott Ázsia-kupa-selejtezőn nem született gól a rendes játékidőben, a büntetőpárbajt pedig meglepetésre 4-2-re Irán nyerte. Koudaeit két büntetőt is megfogott.

photo_camera Zohreh Koudaei iráni kapus Fotó: TALIBJAN KOSIMOV/Anadolu Agency via AFP

Maryam Iranddost, az iráni válogatott edzője visszautasította a vádakat, és azt mondta, Jordániának inkább csak az fáj, hogy esélyesként kapott ki a meccsen. Az edző szerint ráadásul a csapat orvosai minden játékos hormonszintjeit rendszeresen vizsgálják, és semmi gond nincs a játékosokkal ezen a téren.

Az irániak felajánlották, hogy bármikor elküldik a hormonvizsgálat dokumentációját az Ázsiai Futballszövetségnek, ha kérik. (FotMob)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.