Vége az Index szabadságjelzőjének

Média
2021 november 16., 19:07
comments 2

Kék alapon 404-es hibaüzenetet ad a szabadindex.eu weboldal, amin korábban az Index függetlenség-barométere volt elérhető.

Korábban ez a barométer volt elérhető az oldalon:

photo_camera Fotó: index.hu

Ez volt az a barométer, amit a lap még Dull Szabolcs főszerkesztősége alatt állított át a zöld Független állásból a sárga Veszélyben-re. A barométer átállítása is szerepelt Dull menesztésének indokai között. Azóta a NER a várakozásoknak megfelelően bedarálta a lapot.

A domain továbbra is az Indexből korábban távozó újságíróké, Dull Szabolcs, az Index korábbi főszerkesztője és a Telex jelenlegi társfőszerkesztője azt mondta:

„Nekem és az Indexből tavaly nyáron távozó újságíróknak már nem feladatunk megítélni az ott zajló folyamatokat, a szerkesztőség tavalyi felállása az eltávolításom után erősebb állásfoglalás, mint amit bármely barométer mutatója jelezni képes. A barométert ezért szedtük le, nem egy mostani történésre reagálva.”

-------------------------------------------

UPDATE:

A poszt eredeti verziója azt a látszatot keltette, mint a szabadindex.eu a jelenlegi Index-stábhoz tartozna, és a barométer leszedése esetleg a kormánypártivá átalakított Index közelmúltbéli történéseire reagálna. A hibáért olvasóink elnézését kérjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt